A. Δημητρίου: Εντατικοποίηση προσπαθειών για βελτίωση επιδόσεων των μαθητών

Την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών και της αποδοτικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος, υπογράμμισε η βουλευτής και Πρέσβης του Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών (WPL), Αννίτα Δημητρίου, η οποία τόνισε επίσης την ανάγκη αντιμετώπισης της αυξανόμενης τάσης πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και του ποσοστού των νέων, που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης, η κ. Δημητρίου ανέφερε πως πρέπει να υλοποιηθούν στοχευμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του διαχωρισμού των φύλων και των στερεοτύπων, με βάση το φύλο στην εκπαίδευση, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών αποφοίτων και εργαζομένων στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών, καθώς και στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Επισημαίνοντας ότι στην οικονομία της γνώσης, η εκπαίδευση αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία, η κ. Δημητρίου εξήρε τη σημαντική πρόοδο που σημείωσε η Κύπρος στην υλοποίηση του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης.

«Στον στόχο αυτό», ανέφερε, «περιλαμβάνεται η διασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης, σε ισότιμη βάση και χωρίς αποκλεισμούς, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι εξακολουθούν να υπάρχουν βασικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά».

Εξάλλου, πρόσθεσε πως η πανδημία COVID-19 και το κλείσιμο των σχολείων ανέδειξαν τις υπάρχουσες ελλείψεις στην εξ αποστάσεως μάθηση και την ψηφιακή εκπαίδευση.

«Η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα των προσπαθειών μας για βιώσιμη ανάκαμψη», επεσήμανε η κ. Δημητρίου.

Εξέφρασε δε τη δέσμευσή της για επιτάχυνση της προόδου, μέσω της θέσπισης και παρακολούθησης σχετικής νομοθεσίας που να αντιμετωπίζει τις κύριες προκλήσεις, καθώς και μέσω της αυξημένης λογοδοσίας εκ μέρους της Κυβέρνησης στην υλοποίηση του συγκεκριμένου στόχου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»