Ικανοποίηση ΟΚΥπΥ για το ποσοστό εμβολιασμών στο Νοσοκομείο Πάφου

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί μεταξύ των επαγγελματιών υγείας στο ΓΝ Πάφου και σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπο Χαριλάου, έχει καλυφθεί ένα ικανοποιητικό ποσοστό. 

Ο κ. Χαριλάου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, εξέφρασε την ελπίδα τις επόμενες εβδομάδες να γίνει κατορθωτή η μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη, σημειώνοντας πως αυτό θα τους βοηθήσει και στην περίπτωση που θα έχουν τρίτο κύμα, ούτως ώστε, οι επαγγελματίες υγείας να είναι εμβολιασμένοι και να έχουν ανοσία. Στόχος μας συμπλήρωσε είναι «να μην έχουμε απώλεια πολύτιμων χεριών».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως για όσους επαγγελματίες υγείας ξεκίνησαν νωρίς και έκαναν την πρώτη δόση, έχει γίνει και η δεύτερη δόση. Πρόσθεσε δε, πως οι εμβολιασμοί γίνονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων που έχουν και ανάλογα με την εκδήλωση του ενδιαφέροντος από τους ίδιους τους επαγγελματίες. 

Επεσήμανε ακόμη πως τις επόμενες μέρες θα εντείνουν τις προσπάθειες τους για να έχουν μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας, την οποία, όπως είπε, θεωρούν πάρα πολύ σημαντική ενάντια στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Χαριλάου ευχαρίστησε επίσης τους επαγγελματίες υγείας για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν, αναφέροντας πως πάντοτε θα είναι δίπλα τους, ως Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, για ό,τι χρειαστούν.

Στο μεταξύ από σήμερα Δευτέρα, στις 09:00 το πρωί, είναι στη διάθεση των πολιτών η Πύλη Εμβολιασμού για άτομα ηλικίας άνω των 90 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας τα νέα ραντεβού αφορούν την περίοδο από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου. Οι εμβολιασμοί γίνονται στην Πάφο από ειδικό Κέντρο Εμβολιασμού, ενώ παράλληλα στην Πάφο αλλά και σε άλλες περιοχές προστίθενται συνεργεία εμβολιασμού. 

Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει επίσης πως ανάλογα με τον ρυθμό εξάντλησης των ραντεβού για τα άτομα άνω των 90 ετών, οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω ανακοίνωσης για τη διάθεση των ραντεβού στις επόμενες ηλικιακές υποκατηγορίες.

“Οδοντίατροι ιδιωτικού τομέα”

Θέμα  για την καθυστέρηση του εμβολιασμού τους θέτει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, ενώ επί τούτου έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση και ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Ελένη Αττίκη, Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πάφου, ανέφερε πως οι οδοντίατροι θα πρέπει να θωρακιστούν μέσω του εμβολιασμού για τον COVID-19.

Όπως εξήγησε, οι οδοντίατροι της Κύπρου τηρούν ευλαβικά κάθε πρωτόκολλο απολύμανσης και αποστείρωσης, με αποτέλεσμα να έχουν καταφέρει να κρατήσουν τον κορωνοϊό εκτός των οδοντιατρείων τους. Ωστόσο, παρατήρησε, τίθεται επιτακτικά η ανάγκη για τον εμβολιασμό τους.

Βρισκόμαστε οι οδοντίατροι στην κορυφή της πυραμίδας κινδύνου και πρέπει να θωρακιστούμε, κατέληξε η κ. Αττίκη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου