Επιστρέφουν οι βροχές, έρχονται καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαμηλή πίεση αναμένεται από την Τετάρτη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι νωρίς το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα καταστεί γενικά κυρίως συννεφιασμένος. Αργά το απόγευμα θα καταστεί κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι νότιοι, ασθενείς και τοπικά ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά παράλια δεν αποκλείονται μεμονωμένες ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, αλλά τοπικά στα δυτικά και στα βορειοδυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά στα δυτικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ το απόγευμα σταδιακά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στα δυτικά. Το βράδυ οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται προοδευτικά χιονόπτωση. Τις μεταμεσονύχτιες ώρες ο καιρός θα σημειώσει σταδιακά σημαντική βελτίωση, με τα φαινόμενα να γίνονται μεμονωμένα. Την Πέμπτη διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά και τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, αλλά την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 9 εκατοστά.

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»