Πάνω από 5,000 ραντεβού από τη Δευτέρα για εμβολιασμούς ατόμων άνω των 90

Μετά τη διαφοροποίηση της διαδικασίας για τη διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19, απόρροια της ενθαρρυντικής και μεγάλης ανταπόκρισης που έδειξαν οι πολίτες τις προηγούμενες εβδομάδες, συνεχίζεται η υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού με τη διάθεση 5,448 ραντεβού μόνο για τα άτομα ηλικίας άνω των 90 ετών. Η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι στη διάθεση των πολιτών ηλικίας άνω των 90 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν ήδη διευθετήσει ραντεβού, τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, στις 9 το πρωί. Τα νέα ραντεβού αφορούν την περίοδο από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμοί γίνονται από 11 συνεργεία σε 9 Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν ήδη σε όλες τις Επαρχίες. Παράλληλα, αρχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Εμβολιασμού Λινόπετρας, Λεμεσός, ενώ προστίθενται συνεργεία εμβολιασμού στα Λατσιά, στην Λακατάμια και στην Πάφο και επεκτείνεται το ωράριο στην Λάρνακα και οι ημέρες στην Λακατάμια και στην Αμμόχωστο. Συνεπώς, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από συνολικά 15 συνεργεία.

Διευκρινίζεται πως, ανάλογα με τον ρυθμό εξάντλησης των ραντεβού για τα άτομα άνω των 90 ετών, οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω ανακοίνωσης για τη διάθεση των ραντεβού στις επόμενες ηλικιακές υποκατηγορίες.

Σε σχέση δε με την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, την εβδομάδα 16-22 Ιανουαρίου 2021, έγιναν συνολικά 7,153 εμβολιασμοί. Από αυτούς, οι 2,057 αφορούν σε ένοικους και προσωπικό οίκων ευγηρίας και σε επαγγελματίες πρώτης γραμμής που εργάζονται σε νοσηλευτήρια του ιδιωτικού τομέα και του ΟΚΥπΥ παγκύπρια που έλαβαν τη 2η δόση, και ολοκλήρωσαν με αυτόν τον τρόπο τον εμβολιασμό τους. Σε άλλα 5,096 άτομα χορηγήθηκε η 1η δόση του εμβολίου. Ο συνολικός αριθμός των εμβολιασθέντων με την 1η δόση ανέρχεται σε 15,322 άτομα.

Δειτε Επισης

Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»