Ένα κρεοπωλείο βάζει σε «αναμονή» κρέας για άπορες οικογένειες

Λίγο κρέας για το τραπέζι, κάτι που για κάποιους μπορεί να είναι δεδομένο, κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να το έχουν. Αναμφίβολα η πανδημία έχει επηρεάσει οικονομικά συμπολίτες μας, οι οποίοι έχασαν την δουλειά τους ή αυτή την στιγμή αδυνατούν να εργαστούν λόγω κάποιου προβλήματος υγείας.

Η κίνηση ανθρωπιάς και πρωτοβουλία του κρεοπωλείου Klappis Meat Market στην Λεμεσό, «κρέας σε αναμονή», δίνει σε όσους το έχουν ανάγκη μια «ανάσα». Σε δηλώσεις του στον REPORTER o κ. Πάμπος Κλαππής, ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου, εξήγησε ότι πάντοτε βρίσκονταν δίπλα σε οικογένειες που αντιμετώπιζαν προβλήματα. Όταν είδαν για πρώτη φορά κάτι παρόμοιο να συμβαίνει στην Ελλάδα, θέλησαν να το κάνουν και οι ίδιοι.

«Το κρέας σε αναμονή ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019. Η ιδέα ήρθε από την Ελλάδα, μας κίνησε το ενδιαφέρων και το ξεκινήσαμε και εμείς στην Κύπρο. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία αφού παρατηρούμε ότι πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν πολλά οικονομικά προβλήματα».

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, με τους πολίτες να προσφέρουν ένα ποσό το οποίο θα ήθελαν να διαθέσουν στο κρεοπωλείο για αναμονή. Στην συνέχεια, το κρεοπωλείο δίνει κρέας, της ανάλογης αξίας, σε άτομα ή οικογένειες που το χρειάζονται.

«Το συνολικό ποσό που μαζεύεται καθημερινά αναγράφεται πάνω σε έναν πίνακα στην πρόσοψη του κρεοπωλείου. Όταν κάποιος το έχει ανάγκη, μπορεί να έρθει στο κρεοπωλείο δείχνοντας μας ένα χαρτί, το οποίο να αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Εμείς θα του προσφέρουμε κρέας ανάλογα με αυτό που χρειάζεται», εξήγησε ο κ. Κλαππής.

Αν και ο κόσμος προσφέρει χρήματα, φαίνεται ότι οι πολίτες ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια ή κρέας, αφού η ανταπόκριση δεν είναι αυτή που θα περίμενε κανείς.

«Αρκετός κόσμος ντρέπεται να έρθει να ζητήσει βοήθεια και τρόφιμα για την οικογένειά του. Ωστόσο, κατά την διάρκεια του lockdown, της πανδημίας και των εορτών, βοηθήσαμε αρκετό κόσμο».

Είναι η περηφάνια που πολλές φορές εμποδίζει τους συνανθρώπους μας να κάνουν ένα βήμα και να ζητήσουν βοήθεια. Παρόλα αυτά, το προσωπικό και οι ιδιοκτήτες είναι ιδιαίτερα διακριτικοί όταν κάποιος επισκέπτεται τον χώρο τους για να ζητήσει το κρέας σε αναμονή.

Σε μια προσπάθεια προώθησης αυτής της πρωτοβουλίας και παροχή βοήθειας σε όσους περισσότερους μπορούν, ο κ. Κλαππής, επικοινώνησε και με διάφορους οργανισμούς, οι οποίοι με την σειρά τους θα ενημερώσουν και εκείνοι τις οικογένειες που στηρίζουν, ώστε να επισκέπτονται το κρεοπωλείο και να λαμβάνουν τα τρόφιμα.

Μάλιστα, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα τις τελευταίες ημέρες, κυκλοφορεί και μια φωτογραφία από την πινακίδα που θα δει κανείς στην πρόσοψη του κρεοπωλείου, στην οποία αναγράφεται το ποσό το οποίο είναι διαθέσιμο σε αναμονή και ένα μικρό μήνυμα που λέει χαρακτηριστικά «μαζί… όλοι μπορούμε! Δίπλα σου όταν μας χρειάζεσαι».

«Προσπαθούμε να προωθήσουμε την ενέργεια για να έρθουν όσο περισσότεροι μπορούν» εξήγησε ο κ. Κλαππής. 

Ο κόσμος ανταποκρίνεται ιδιαίτερα και προσφέρει χρήματα σε αυτό το σκοπό. Το κρεοπωλείο βρίσκεται στην Λεμεσό, έτσι τα χρήματα που λαμβάνει για αναμονή είναι συνήθως από άτομα της πόλης. Ωστόσο, ο κ. Κλαππής ψάχνει τώρα έναν τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι άλλων πόλεων, θα μπορούν να κάνουν την δωρεά τους και θα λαμβάνουν την ανάλογη απόδειξη. «Είναι λίγο δύσκολο, ίσως προσπαθήσουμε μέσω courier που θα επωμιστούμε εμείς τα έξοδα αποστολής των πολιτών, ή μέσω ενός λογαριασμού».

Τόσο κατά την περίοδο της καραντίνας, όσο και την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, ο κ. Κλαππής και η οικογένειά του, δεν αρκέστηκαν μόνο στο ποσό της αναμονής που δωρίζει ο κόσμος. Με υψηλό το αίσθημα ευθύνης, χάρισαν και οι ίδιοι επιπλέον τρόφιμα, για να μπορέσουν όλοι να απολαύσουν ένα πιάτο φαγητό σε αυτή την δύσκολη περίοδο.

Ευχή του κ. Κλαππήςείναι «να μην υπάρχει κόσμος ο οποίος υποφέρει με τα οικονομικά του». Στόχος μέσα από την δράση αυτή, είναι αρχικά όλοι να έχουν τουλάχιστον τα απαραίτητα τρόφιμα και ο κόσμος να ανταποκριθεί να προσφέρει και να επωφεληθεί από αυτή την πρωτοβουλία.

Δειτε Επισης

Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα