Τετάρτη 14 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Βαθιά ανάσα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά εν καιρώ οικονομικής ασφυξίας 

  21/01/2021 06:43
Βαθιά ανάσα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά εν καιρώ οικονομικής ασφυξίας 

Βαθιά ανάσα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά εν καιρώ οικονομικής ασφυξίας 

  21/01/2021 06:43

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, κατά την οποία οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας προκαλούν ασφυξία, σφίγγοντας τη θηλειά στο λαιμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, μέσω των νέων σχεδίων χορηγιών που προγραμματίζει να προκηρύξει, έρχεται να δώσει βαθιά ανάσα και να συμβάλει καθοριστικά στις προσπάθειες επανεκκίνησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και στήριξης των συμπολιτών μας. 

Τα σχέδια χορηγιών, που εντάσσονται στην προγραμματική περίοδο 2021-2027, προβλέπουν τη διάθεση πέραν των 90 εκατομμυρίων ευρώ εντός του 2021, ενώ το συνολικό ύψος των προβλεπόμενων δαπανών για την επταετία, βάσει των σχετικών προτάσεων του Υπουργείου, αναμένεται να ανέλθει περίπου στα €400 εκατομμύρια.

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και η ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, είναι οι πυλώνες στόχευσης των πρώτων δύο σχεδίων, που θα προκηρυχθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Πρόκειται για το σχέδιο «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και άλλων στοχευμένων οικονομικών δραστηριοτήτων», καθώς και για το σχέδιο «Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Κατοικίες», για τα οποία το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας θα απευθυνθεί στους πολίτες και στις επιχειρήσεις μέσω διαδικτυακής ενημερωτικής ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, η οποία θα λάβει χώρα από τις 15:00μ.μ. έως τις 16:00 μ.μ. και θα προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση μέσω του διαδικτύου, η αρμόδια υπουργός Νατάσα Πηλείδου μαζί με το επιτελείο της, θα παρουσιάσουν τους Οδηγούς των δύο πρώτων υπό προκήρυξη σχεδίων.

Το σχέδιο χορηγιών για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ του μεταποιητικού τομέα και άλλων στοχευμένων οικονομικών δραστηριοτήτων απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα, και συγκεκριμένα σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με:

*Παραγωγή βρώσιμου και μη βρώσιμου πάγου.

*Υπηρεσίες αποσυναρμολόγησης άχρηστων αντικειμένων/μηχανών.

*Ανακύκλωση μεταλλικών και μη μεταλλικών απορριμμάτων και υπολειμμάτων.

*Χημεία τροφίμων & ποτών και εργαστήρια δοκιμών για βιομηχανικά προϊόντα.

*Σχεδίαση προϊόντων και ετοιμασία πρωτότυπων (prototypes) για σκοπούς βιομηχανικής παραγωγής.

*Ατμοκαθαριστήρια / Πλυντήρια ρούχων

*Start-ups στον μεταποιητικό τομέα.

Το δεύτερο σχέδιο, «Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Κατοικίες», απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με δικαιούχους φυσικά πρόσωπα-ιδιοκτήτες υφιστάμενων κατοικιών, ενώ ενδιαφέρει:

*Ειδικευμένους εμπειρογνώμονες ενέργειας.

*Ενεργειακούς ελεγκτές.

*Εγκεκριμένους εγκαταστάτες.

*Εγκαταστάτες ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων.

*Εγκαταστάτες ηλιακών θερμικών συστημάτων.

*Εγκαταστάτες τεχνικών συστημάτων κτιρίων.

Για εγγραφή στην ημερίδα πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση εδώ.

H εκδήλωση θα μεταδίδεται και ζωντανά μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Διοργανωτής: Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

Συντονιστής: IMH

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση επικοινωνήστε με την IMH στο τηλέφωνο +357 22505555 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση events@imhbusiness.com 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας