Τελείται το πρώτο διαδικτυακό συνέδριο εις μνήμην του Δρ. Ελευθέριου Ελευθεριόυ

Τελείται την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, το πρώτο διαδικτυακό συνέδριο, εις μνήμην του Δρ. Λευτέρη Ελευθερίου, που έφυγε από τη ζωή, πριν από ένα ακριβώς χρόνο.

Με πρωτοβουλία της συζύγου του Δρ. Ελευθερίου, Δρ. Ανδρούλας Ελευθερίου, το συνέδριο θα λάβει χώρα μέσω της πλατφόρμας Zoom. 

Μιλώντας στον REPORTER, η κ. Ελευθερίου, ανέφερε ότι «μέσα από κάποιους ανθρώπους και κάποιες θρησκευτικές καταστάσεις που ζούμε, θεώρησα ότι μέσα από ένα διαδικτυακό συνέδριο που θα ακουμπά θέματα ηθικής, δεοντολογίας, διαχείρισης θανάτου και προβλημάτων, ότι είναι ένα μνημόσυνο σε ένα γιατρό, που ήταν άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Είναι το καλύτερο μνημόσυνο, σε αυτές τις κρίσιμες εποχές που ζούμε και υγειονομικές και κοινωνικές και οικονομικές. Ήταν για μένα υποχρέωση να φέρω στο προσκήνιο αρχές, ιδανικά, αλλά και την ηθική πλευρά της ιατρικής. Εδώ στην Κύπρο έχουμε πάρα πολύ δυνατό το στοιχείο της ηθικής». 

Στο συνέδριο θα μιλήσει ο Δρ. Κωνσταντίνος Φελλάς, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου και Ανώτερος Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο οποίος θα αναπτύξει τη διαχείριση του θανάτου στη νηπενθήν κοινωνία και την τέχνη του αποθνίσκειν στον 21ο αιώνα. 

Ανάμεσα στους ομιλητές, θα είναι και ο δρ. Ανδρέας Προκοπίου, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Ηθικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που θα αναφερθεί στους βιοηθικούς προβληματισμούς που σχετίζονται με τον COVID-19, αλλά και ο δρ. Μιχάλης Αναστασιάδης, Πρόεδρος Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ, ο οποίος θα αναπτύξει θέματα ηθικής και δεοντολογίας κατά την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Παράλληλα, θα θεσμοθετηθεί ετήσιο βραβείο ιατρικής ηθικής εις μνήμη του γιατρού Ελευθερίου, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

«Ο γιατρός Ελευθερίου ήταν για πολλά χρόνια ιατρικός διευθυντής του Νοσοκομείου Αθηένου, ήταν στο Νοσοκομείο Λάρνακος, υπήρξε επίσης διευθυντής του ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Υπηρέτησε επίσης στα κέντρα Καϊμακλίου και Αγλαντζιάς και βραβεύτηκε πολλάκις για την ηθική και ανθρωπιστική πλευρά που ασκούσε την ιατρική του.»

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα