Παρασκευή 26 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σχεδόν 5,000 άτομα έλαβαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στα κατεχόμενα

  19/01/2021 20:14
Σχεδόν 5,000 άτομα έλαβαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στα κατεχόμενα

Σχεδόν 5,000 άτομα έλαβαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στα κατεχόμενα

  19/01/2021 20:14

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί στα κατεχόμενα 4968 άνθρωποι, 4944 με το εμβόλιο Sinovac και 24 με το εμβόλιο της Pfizer, ανακοίνωσε το «υπουργείο υγείας».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί ανέφερε ότι πρωτίστως εμβολιάστηκαν όλοι οι επαγγελματίες υγείας, γιατροί και νοσηλευτές, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επίσης, οι φοιτητές ιατρικής στο 4ο, 5ο και 6ο έτος, οδοντιατρικής στο 4ο και 5ο έτος, εργαζόμενοι σε χημικά εργαστήρια, όλοι οι φαρμακοποιοί και εργαζόμενοι σε αυτά, όπως και σε κτηνιατρεία, φυσιοθεραπευτήρια και οι εργαζόμενοι στο «υπουργείο υγείας».

Αναφέρει επίσης ότι οι εμβολιασμοί, που ξεκίνησαν την Παρασκευή, στο νέο νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας διεξάγονται σε πέντε κέντρα συνολικά, που είναι τα γενικά νοσοκομεία σε Κερύνεια, Αμμόχωστο και Μόρφου και το «πανεπιστημιακό» εγγύς Ανατολή.

Το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι από τις 20 έως τις 22 Ιανουαρίου και στα πέντε πιο πάνω κέντρα θα γίνονται εμβολιασμοί στα άτομα άνω των 50 ετών που έχουν γεννηθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 1940.

Στο μεταξύ, σε γραπτή του δήλωση ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ αναφέρει ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα τα καταφέρουν στον αγώνα τους ενάντια στην πανδημία με τη στήριξη του «λαού» και τον εμβολιασμό που άρχισε, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό όπως όλοι τηρούν τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί και τους κανόνες υγιεινής.

Ευχαρίστησε για τη συνδρομή τους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές αλλά και την Τουρκία για τη στήριξή της.

Ανέφερε ότι κατά τη συνομιλία του χθες το βράδυ με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Τζοζέφ Μπορέλ, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος του είπε ότι θα δώσει εντολή ώστε να συνεχίσουν να αποστέλλονται στους Τ/κ εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας