Ζητήματα που αφορούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση συζήτησε ο ΥΠΠΑΝ σε επισκέψεις του σε σχολεία

Ζητήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία των σχολείων με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, συζήτησε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, κατά την επίσκεψή του στο Β’ Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο Παλιομετόχου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψή του εξέφρασε ικανοποίηση για την ομαλή μετάβαση και λειτουργία των σχολείων με τηλεκπαίδευση, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο, όπως και η κοινωνία, εκτιμούν την αφοσίωση, την ευσυνειδησία και τις μεγάλες προσπάθειες των εκπαιδευτικών.

Στα δυο σχολεία ο αρμόδιος Υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αριθμό εκπαιδευτικών, που παρευρίσκονταν και άκουσε με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις και παρατηρήσεις τους.

Στο Περιφερειακό Λύκειο Μ. Κουτσόφτα – Α. Παναγίδη συζητήθηκαν και ευρύτερα θέματα, που προκύπτουν για τη συνέχεια της σχολικής χρονιάς, τον προγραμματισμό της διδασκαλίας μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων και τη βελτίωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Έγινε, επίσης, ενημέρωση για την πρόοδο της μέχρι τώρα διδασκαλίας που κρίνεται ικανοποιητική στη βάση του Αναλυτικού Προγράμματος.

Επιπλέον, άκουσε σημαντικές απόψεις όσον αφορά την παιδαγωγική διάσταση και την περαιτέρω αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευση, καθώς και για τη λειτουργία των σχολείων στη διάρκεια του φετινού σχολικού έτους και κατέγραψε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.

Εξάλλου, στο Δημοτικό Σχολείο παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης, που εκπονήθηκε και εφαρμόζεται από την αρχή της σχολικής χρονιάς και αναλύθηκαν οι πρακτικές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται πλευράς των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Συζητήθηκε, επίσης, η πολύπλευρη δράση των εκπαιδευτικών για τη στήριξη και την ενημέρωση και των οικογενειών των παιδιών, σε μια προσπάθεια το σχολείο να στηρίξει την κοινότητα απέναντι στην πανδημία.

Ο Υπουργός συνεχάρη και στα δυο σχολεία τη Διεύθυνση και τους/τις εκπαιδευτικούς για το έργο και τις πρωτοβουλίες τους και υπογράμμισε ότι επισκεπτόμενος τα σχολεία αποκομίζει την πραγματική εικόνα, η οποία δείχνει ότι πρώτον το σχολείο υπό τις περιστάσεις και παρά τις μεγάλες δυσκολίες, ανταποκρίνεται στην αποστολή του και δεύτερον η ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης είναι πλέον μια πραγματικότητα που ανοίγει μεγάλες προοπτικές και θα συνεχίσει να βελτιώνεται διαρκώς.

Τον Υπουργό Παιδείας συνόδευσαν ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μάριος Στυλιανίδης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»