Η ΕΚΥΣΥ θέτει ξανά στην Υπουργό Εργασίας τα σοβαρά προβλήματα των συνταξιούχων

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι απέστειλε νέα επιστολή στις 14 Ιανουαρίου   στην Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου ύστερα από την απάντηση της  στο   υπόμνημα των Επαρχιακών Συνεδρίων της.

Όπως αναφέρει η ΕΚΥΣΥ, το σχέδιο ενίσχυσης των συνταξιούχων  με χαμηλά εισοδήματα έχει βελτιωθεί, ύστερα από την υλοποίηση της απόφασης που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4/12/2019, ωστόσο σημειώνει λάθη και αδυναμίες οι οποίες πρέπει άμεσα να διορθωθούν αφού δημιουργούν σοβαρές στρεβλώσεις στο σχέδιο, αδικίες και αντιδράσεις από συνταξιούχους που αδικούνται.

Όπως επισημαίνει η ΕΚΥΣΥ, με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργείου και τα παραδείγματα που έχει δημοσιεύσει, δεν μπορεί κάποιος να κατανοήσει τί δικαιούται και που βασίζεται το αποτέλεσμα του δικαιώματός του. Ούτε και η ίδια η ΕΚΥΣΥ έχει ενημερωθεί, για αυτό ζητά ενημέρωση για το σκεπτικό της κατανομής του σχετικού κονδυλιού και πως λειτουργεί από 1/1/2021 το Σχέδιο.

«Θεωρούμε ότι το όριο της φτώχειας για μονήρες άτομο πρέπει να  αναθεωρηθεί  και να ανέλθει  στα 834 ευρώ τον μήνα και για το νοικοκυριό συνταξιούχων 2 ατόμων τα 1271 ευρώ τον μήνα,  δηλαδή στο ίδιο ύψος που  είναι τα ανώτερα ποσά που πληρώνει το σχέδιο χαμηλοσυνταξιούχων όπως έχει διαμορφωθεί με τη αναθεώρηση που ισχύει από 1/1/2021»αναφαιρει στη επιστολή η ΕΚΥΣΥ.

Σε ό,τι αφορά άλλα προβλήματα που η ΕΚΥΣΥ έθεσε στο υπόμνημά της και δεν επιλύθηκαν μέχρι σήμερα, η Οργάνωση δηλώνει την ετοιμότητά της για ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου ώστε να επιλυθούν το συντομότερο. Μεταξύ αυτών η κατάργηση πέναλτι 12% -σύνταξη Χηρείας στους άντρες και η βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»
Καταβολή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας σε μητέρα ζητά η Λοττίδη-Απέρριπταν αιτήσεις της για 2,5 χρόνια