Παρουσίαση νέων σχεδίων χορηγιών Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας

Με κύριες προτεραιότητες σε αυτή την πρωτόγνωρη εποχή της πανδημίας την ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας και την έμπρακτη στήριξη των συμπολιτών μας, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, παρατάσσεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας, προγραμματίζοντας προκηρύξεις σχεδίων χορηγιών ύψους πέραν των €90 εκατομμυρίων εντός του 2021. Οι προτάσεις του Υπουργείου για νέα σχέδια αναμένεται να κυμανθούν γύρω στα €400 εκατομμύρια για την επταετία 2021-27.

Τα δύο πρώτα σχέδια που θα προκηρυχθούν προσεχώς και για τα οποία το Υπουργείο θα απευθυνθεί στους πολίτες και στις επιχειρήσεις μέσω μίας ενημερωτικής ημερίδας την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, αφορούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 15:00 μ.μ. έως τις 16:00μ.μ, θα προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση διαδικτυακά, και σε αυτήν η Υπουργός κα Πηλείδου μαζί με το επιτελείο της, θα παρουσιάσουν τους οδηγούς των δύο πρώτων σχεδίων που θα προκηρυχθούν.

Οι δικαιούχοι του σχεδίου χορηγιών για «Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και άλλων στοχευμένων οικονομικών δραστηριοτήτων» είναι οι νέες ή υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα, καθώς επίσης νέες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις που εμπίπτουν σε οικονομικές δραστηριότητες όπως χημεία τροφίμων & ποτών και εργαστήρια δοκιμών για βιομηχανικά προϊόντα, σχεδίαση προϊόντων και ετοιμασία πρωτότυπων (prototypes) για σκοπούς βιομηχανικής παραγωγής, παραγωγή βρώσιμου και μη βρώσιμου πάγου, υπηρεσίες αποσυναρμολόγησης άχρηστων αντικειμένων/ μηχανών, ανακύκλωση μεταλλικών και μη μεταλλικών απορριμμάτων και υπολειμμάτων και ατμοκαθαριστήρια / πλυντήρια ρούχων.

Οι δικαιούχοι του σχεδίου «Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Κατοικίες» είναι φυσικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες υφιστάμενων κατοικιών.

Ο σύνδεσμος για εγγραφή στην ημερίδα είναι: 

https://event.on24.com/wcc/r/2970674/91D5830CE78F3867C3261CF92AF227DC

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση επικοινωνήστε με την IMH στο τηλέφωνο +357 22505555 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση events@imhbusiness.com.

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων