Ζητούν κατ’ εξαίρεση επιστροφή των τελειόφοιτων στα σχολεία οι γονείς

H Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ανακοίνωσε ότι αποτάθηκε στον Υπουργό Υγείας και στην Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και ζητά όπως στην περίπτωση που τα περιοριστικά μέτρα δεν λήξουν στις 31 Ιανουαρίου και είτε συνεχιστούν, ή κλιμακωθούν, επιτραπεί κατ’ εξαίρεση, η επιστροφή των τελειοφοίτων των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών στα σχολεία τους για συνέχιση της εκπαίδευσής τους και της προετοιμασίας τους για τις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Η Συνομοσπονδία καλεί τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να ανακοινώσει την εξεταστέα ύλη των Παγκυπρίων Εξετάσεων το συντομότερο δυνατόν ούτως ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες να προετοιμαστούν και να οργανωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  

Διατυπώνει επίσης τη θέση ότι η  εξεταστέα ύλη πρέπει να είναι αναπροσαρμοσμένη στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχει γίνει η διδασκαλία, είτε δια ζώσης, είτε μέσω τηλεκπαίδευσης καθώς και στις απαραίτητες πυρηνικές γνώσεις για κάθε επιστημονικό πεδίο.

Αναφέρει τέλος ότι θεωρεί απόλυτα αναγκαία την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία για να μπορέσουν να καλύψουν τις όποιες ελλείψεις και να προετοιμαστούν για τις Παγκύπριες Εξετάσεις σωστά για να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς ελλείψεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές