Απογοήτευση γονέων από την απάντηση Προδρόμου για τα νηπιαγωγεία

Προβληματισμό  εκφράζει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων από την εξαγγελία της Κυβέρνησης ότι η Δημοτική, Μέση και η Μέση Τεχνική εκπαίδευση  θα συνεχίσουν την λειτουργία τους παρέχοντας εξ` αποστάσεως εκπαίδευση, σε πρώτη φάση τουλάχιστον μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021 ενώ η φοίτηση στα νηπιαγωγεία θα γίνεται με φυσική παρουσία.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι σε τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσαν προβληματισμούς και ζήτησαν εξηγήσεις ως προς την ειλημμένη απόφαση.

«Η απάντηση που λάβαμε, ήταν ότι τα Νηπιαγωγεία θα συνεχίσουν με φυσική παρουσία καθότι τα κρούσματα στα Νηπιαγωγεία δεν ήταν πολλά και ότι με την φυσική παρουσία των μαθητών στα Νηπιαγωγεία θα διευκολυνθούν οι γονείς στην απρόσκοπτη μετάβαση στις εργασίες τους», προστίθεται.

Η απάντηση αυτή, σημειώνεται, «δεν μας έχει ικανοποιήσει ούτε μας έχει καθησυχάσει, παρόλα αυτά αναγνωρίζουμε ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες μας να αποφασίσουμε πότε τα σχολεία λειτουργούν με φυσική παρουσία των παιδιών και πότε όχι».

Αναφέρεται ότι αναμένουν ακόμα επιστημονικά τεκμηριωμένες εξηγήσεις στη βάση των πιθανοτήτων διασποράς της πανδημίας μέσα από τα ανοικτά νηπιαγωγεία, λαμβάνοντας υπόψιν την παρουσία περισσότερων επιθετικών στελεχών του ιού λόγω μεταλλάξεων.

Επιπλέον, προσθέτει ότι γνωρίζοντας ότι μερίδα γονέων θα προτιμήσει να κρατήσει τα παιδιά του στο σπίτι είτε γιατί αυτά εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες είτε λόγω φόβου που δημιουργήθηκε για την πανδημία, ζήτησαν από το αρμόδιο Υπουργείο να δείξει την πρέπουσα κατανόηση ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις προς αυτή τη μερίδα γονέων.

«Δείχνοντας κατανόηση ο ΥΠΠΑΝ, μας διαβεβαίωσε προφορικά ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις προς αυτή τη μερίδα γονέων. Είναι δεδομένο πως η μειωμένη παρουσία παιδιών στα δημόσια νηπιαγωγεία διευκολύνει παρά να δυσκολεύει τους σχεδιασμούς και τα μέτρα προστασίας», αναφέρει.

«Αναμένουμε δε ότι το ΥΠΠΑΝ θα εμπλουτίσει με εκπαιδευτικό υλικό τις ιστοσελίδες των νηπιαγωγείων ή θα δημιουργήσει κεντρικό ιστοχώρο που θα απευθύνεται αποκλειστικά προς τα παιδιά της Προδημοτικής εκπαίδευσης, εμπλουτισμένο με διαδραστικές εφαρμογές, βίντεο με διηγήσεις παραμυθιών - χειροτεχνίες αλλά και έντυπο υλικό για εξάσκηση των παιδιών που παραμένουν στα σπίτια τους βασισμένο στο αναλυτικό πρόγραμμα της Προδημοτικής εκπαίδευσης», σημειώνει.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι ως οργανωμένοι γονείς είναι έτοιμοι να συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο και να συνεργαστούν με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ούτως ώστε η πανδημία και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αναχαίτιση της να έχουν κάθε δυνατό επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να αφήσουν αρνητικά κατάλοιπα στα παιδιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο