Σάββατο 27 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Παραδόθηκαν στα κατεχόμενα από την πλευρά μας οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Pfizer (pics)

  18/01/2021 09:56
Παραδόθηκαν στα κατεχόμενα από την πλευρά μας οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Pfizer  (pics)

Παραδόθηκαν στα κατεχόμενα από την πλευρά μας οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Pfizer (pics)

  18/01/2021 09:56

Παραδώσαμε σήμερα τις πρώτες δόσεις για 1080 άτομα στην τ/κ κοινότητα που θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ε/κ επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, Λεωνίδας Φυλαχτού.

Ο κ. Φυλαχτού ήταν παρών μαζί με τον Τ/κ επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Τζενκ Σοϊντάν στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, κατά την παράδοση των πρώτων δόσεων της  Pfizer. Το άσπρο μικρό φορτηγό πήγε στο τ/κ σημείο ελέγχου στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και το άσπρο μεγάλο κιβώτιο δόθηκε από τον κ. Φυλαχτού στον κ. Σοϊντάν, στην παρουσία των ΜΜΕ.

3801961925673285 odo5
Όταν έρθει ο καιρός για τον δεύτερο εμβολιασμό των 1080 ατόμων, θα γίνει ανάλογή μεταφορά των εμβολίων, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Φυλαχτού υπενθυμίζοντας ότι τα εμβόλια της Pfizer πρέπει να διατηρούνται μονίμως στους -70 βαθμούς Κελσίου και αυτό δυσκολεύει την μεταφορά.

Ερωτηθείς για το συνολικό τελικό αριθμό δόσεων που θα δοθεί στην τ/κ κοινότητα, ο κ. Φυλαχτούν είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και το Υπουργείο Υγείας έχουν εντάξει στον σχεδιασμό εμβολιασμού και τις ανάγκες των Τ/κ, όπως αυτές διατυπώθηκαν μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία.

Η Επιτροπή, πρόσθεσε, έχει κάνει αρκετές διεργασίες να μπορεί να γίνει εφικτή σήμερα η πρώτη παράδοση των εμβολίων.

Σε δηλώσεις του στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, μετά την παραλαβή των πρώτων δόσεων και μιλώντας σε Τ/κ δημοσιογράφους, ο Τ/κ επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία είπε ότι παρέλαβαν τις πρώτες δόσεις για 1080 άτομα και οι δεύτερες δόσεις θα έρθουν εντός του ερχόμενου μήνα.

3801962043454795 odo4
Ερωτηθείς πόσες δόσεις έχει ζητήσει η τ/κ πλευρά για τα εμβόλια από την ΕΕ μέσω της Τεχνικής Επιτροπής, ο κ. Σοϊντάν είπε ότι έχουν ζητήσει 400.000 δόσεις αλλά δεν έχουν πάρει ακόμη ξεκάθαρη απάντηση για το πόσες τελικά δόσεις θα τους δοθούν. Από τις παρτίδες που θα παραλάβουν οι Ε/κ, θα δοθεί και στους Τ/κ ένα μέρος, αλλά οι αριθμοί ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει. πρόσθεσε.
Ερωτηθείς ποιοι θα εμβολιαστούν με αυτά τα εμβόλια, ο κ. Σοϊντάν είπε ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα εμβολιασμού τους, έχουν ξεκινήσει με τον εμβολιασμό των επαγγελματιών υγείας και των ατόμων άνω των 65 ετών. «Τα εμβόλια αυτά θα γίνουν εντός 5 ημερών με βάση αυτόν τον προγραμματισμό».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι δεν γνωρίζει εάν μεταξύ των δύο δόσεων των εμβολίων της Pfizer θα τους δοθούν και άλλες δόσεις.

3801962200023654 odo3
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας