Αγορά του παλαιού ΚΕΝ από τον Δ. Γεροσκήπου και έναρξη των διαδικασιών για την αξιοποίηση του

Ολοκληρώθηκαν και οι τυπικές διαδικασίες σχετικά με την αγορά του παλαιού ΚΕΝ από τον Δήμο Γεροσκήπου την περασμένη Πέμπτη, με την υπογραφή των σχετικών εγγράφων, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γεροσκήπου Κυριάκο Χατζηβασίλη, ο οποίος σημείωσε πως θεωρείται πλέον γεγονός η εξαγορά του ΚΕΝ από τον Δήμο και η έναρξη των διαδικασιών για την αξιοποίησή του.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηβασίλης ανέφερε πως η αγορά του παλαιού ΚΕΝ ήταν στόχος που είχε τεθεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο της Γεροσκήπου, σημειώνοντας πως πρόκειται για έναν τεράστιο χώρο, ενώ για την αξιοποίηση του αναμένεται να τεθούν απόψεις από διάφορους εμπλεκόμενους φορείς, αφού όπως παραδέχτηκε δεν υπάρχει και η απόλυτη “σοφία” από το Δημοτικό συμβούλιο ως προς τον τρόπο που πρέπει να αξιοποιηθεί. 

Ο αντιδήμαρχος Γεροσκήπου είπε πως στον συγκεκριμένο χώρο θα μπορούν και τα μελλοντικά συμβούλια να προχωρήσουν και να εφαρμόσουν τις όποιες επιδιώξεις και αναπτύξεις προκύψουν από τις διάφορες μελέτες που ήδη είναι στα υπόψη του Δήμου. 

Ενδεικτικά ανέφερε πως η Τοπική Αρχή έχει εμπλέξει πανεπιστήμια, το ΕΒΕ και διάφορους άλλους φορείς για κατάθεση απόψεων, ώστε να γίνει μια σωστή ανάπτυξη που να έχει και ανταποδοτικό όφελος στην κοινωνία και να μην παραμείνει απλώς ένας χώρος αναξιοποίητος .

Ερωτηθείς για την αξιοποίηση του χώρου και σε ποιες κατευθύνσεις προχωρά ο Δήμος Γεροσκήπου, ο κ. Χατζηβασίλης ανέφερε πως αρχικά είχαν γίνει κάποιες σκέψεις για μεταφορά του Δημαρχείου της Γεροσκήπου σε ένα μέρος του παλαιού  Διοικητηρίου του ΚΕΝ ώστε να υπάρχει και καλύτερη πρόσβαση στους δημότες της Γεροσκήπου, με χώρους στάθμευσης και τα λοιπά.

Προσωπικά ο ίδιος συνέχισε, έχει θέσει ως ιδέα τη φιλοξενία μιας πανεπιστημιακής σχολής, είτε ιδιωτικής, είτε κρατικής, με τις ανάλογες παρεμβάσεις στα κτίρια, ούτως ώστε, όπως είπε, να δημιουργηθεί και κίνητρο επισκεψιμότητας από νέους  δημιουργώντας και ζωή στον Δήμο Γεροσκήπου.

Γίνονται, είπε, διάφορες σκέψεις και θα αναμένουμε τι θα επιλεγεί στο τέλος, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο ιστορικό της αγοράς ο κ. Χατζηβασίλης είπε πως ο χώρος μετά την κατάρρευση της  Λαϊκής Τράπεζας περιήλθε ως περιουσιακό στοιχείο στην Τράπεζα Κύπρου και μετά από αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις έγινε κατορθωτό από πλευράς Δήμου Γεροσκήπου να έλθουν σε συμφωνία για την εξαγορά του έναντι του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ένα ποσό το οποίο θεωρούν, όπως είπε, πολύ ικανοποιητικό αφού οι τέσσερις  εκτιμήσεις που είχαν ζητηθεί από τον Δήμο Γεροσκήπου ξεκινούσαν από τα 4 εκατομμύρια  ευρώ και κατέληγαν στα 6 εκατομμύρια ευρώ, κατέληξε  .

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ