Τρίτη 9 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ζητά στήριξη για τα Ειδικά σχολεία και τις Προδημοτικές η ΠΟΕΔ

  17/01/2021 15:02
Ζητά στήριξη για τα Ειδικά σχολεία και τις Προδημοτικές η ΠΟΕΔ

Ζητά στήριξη για τα Ειδικά σχολεία και τις Προδημοτικές η ΠΟΕΔ

  17/01/2021 15:02

Την ευχή το Φεβρουάριο οι αυλές των σχολείων να γεμίσουν με χαρούμενες φωνές παιδιών και εκπαιδευτικοί και μαθητές να βρεθούν ξανά στις τάξεις τους, εκφράζει, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Βασιλείου είπε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνεχίστηκε και αυτή τη βδομάδα σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία.

«Προβλήματα σίγουρα υπάρχουν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα και από την παγκύπρια εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το ΥΠΠΑΝ έχει πλέον αντιληφθεί στην πράξη τις ελλείψεις και τα προβλήματα, ώστε να επισπεύσει τις διαδικασίες επίλυσής τους», πρόσθεσε.

Παρόλα αυτά, συνέχισε η κα. Βασιλείου, «οι εκπαιδευτικοί μας βρίσκουν τους τρόπους και τις λύσεις ώστε να ξεπερνούν τα όποια εμπόδια, με κύριο γνώμονα την εκπαίδευση των μαθητών τους».

«Αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας, εμείς οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να διατηρήσουμε, έστω και εξ αποστάσεως, ζωντανό το Δημόσιο Σχολείο και τη Δημόσια Παιδεία του τόπου μας. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ευχή όλων τον Φεβρουάριο οι αυλές των σχολείων να γεμίσουν με χαρούμενες φωνές παιδιών και εκπαιδευτικοί και μαθητές να βρεθούν ξανά στις τάξεις τους», σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν βεβαίως εκπαιδευτικοί που συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε αυτές δύσκολες συνθήκες και να παρέχουν διά ζώσης εκπαίδευση.

«Αναφέρομαι στα σχολεία Προδημοτικής Εκπαίδευσης αλλά και στα Ειδικά Σχολεία. Η πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει ιδιαίτερα αυτά τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν εκεί, έτσι ώστε να μπορέσουν, παρά τα δυσμενή επιδημιολογικά δεδομένα, να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας