Επίσκεψη Προδρόμου στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε την Παρασκευή το Δημοτικό Σχολείο και το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Υπουργός ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του δημοτικού σχολείου για τη λειτουργία του στη διάρκεια των μέτρων υγειονομικής προστασίας και για το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που εφαρμόζεται. Με ικανοποίηση διαπίστωσε ότι, αφού λήφθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα από τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς, όλα τα παιδιά του σχολείου παρακολουθούν τη διαδικασία τηλεκπαίδευσης.

Δεδομένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του σχολείου, του οποίου ο μαθητικός πληθυσμός αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, ο Υπουργός συζήτησε με τη διεύθυνση του σχολείου και για τη γενικότερη λειτουργία του, όπως και για κάποια ζητήματα που παρουσιάζονται. Με ενδιαφέρον κατέγραψε αριθμό εισηγήσεων και προτάσεων σχετικά με την καλύτερη ένταξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στην εκπαιδευτική διαδικασία, με στόχο πάντοτε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι αυτές, όπως και άλλες ανάλογες απόψεις και εισηγήσεις εκπαιδευτικών που έχουν σημαντικές εμπειρίες σε αυτό το πεδίο, θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του διαλόγου που γίνεται αυτή την περίοδο για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης που παρέχεται σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία και τη βελτίωση των δυνατοτήτων υποδοχής από τα αντίστοιχα σχολεία. Ενημέρωσε ακόμα ότι προωθείται ειδικός σχεδιασμός, με σημαντικές αλλαγές στις διαδικασίες, ο οποίος θα εφαρμοσθεί την επόμενη σχολική χρονιά, ούτως ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της ειδικής στήριξης που δίνεται σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία και να βελτιωθεί η ένταξή τους στην κοινωνία, αυξάνοντας και τις πραγματικές ευκαιρίες τους για εκπαίδευση.

Στο νηπιαγωγείο ο υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διευθύντρια και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως επίσης και με εκπροσώπους των γονέων και να ενημερωθεί για τη λειτουργία του. Παρακολούθησε, επίσης, μάθημα που διεξαγόταν εκείνη τη στιγμή μέσα στις τάξεις και είχε σύντομη συνομιλία και με παιδιά.

Υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ευσυνείδητα και με προθυμία εκτελούν τα καθήκοντά τους προσαρμοζόμενοι με πολύ καλό τρόπο στις ιδιάζουσες συνθήκες, σημείωσε ότι μέσα από τις επισκέψεις του στα σχολεία αποκομίζει την πραγματική εικόνα της σημαντικής προσφοράς τους τόσο για τη συνέχεια της εκπαίδευσης των παιδιών μέσα σε αντίξοες συνθήκες, όσο και στη συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας για να αντιμετωπίσει την πανδημία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή