Τετάρτη 3 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες

  15/01/2021 17:09
Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες

  15/01/2021 17:09

Nέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, για βροχές και καταιγίδες το Σάββατο. Η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ από τις επτά αύριο το πρωί μέχρι και τις πέντε το απόγευμα. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η ένταση των βροχών, δυνατόν να ξεπεράσει τοπικά τα 50 χιλιοστά σε έξι ώρες.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται το Σαββατοκύριακο. Σχετικά ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάσει την περιοχή τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Απόψε αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στο ανατολικό μισό του νησιού, αλλά παροδικά συννεφιασμένος στο δυτικό μισό, όπου αναμένονται μεμονωμένες ελαφρές βροχές, καθώς και ελαφρά χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Αργότερα, προς τις αυγινές κυρίως ώρες, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά ως δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα παράλια και στα ορεινά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια παράλια θα πνέουν παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά και τοπικά στα νότια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια ταραγμένη και τοπικά, στα δυτικά και στα βόρεια, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα ή παρατεταμένα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και το απόγευμα μέχρι δυτικοί, μέτριοι και στα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Παροδικά, στα προσήνεμα παράλια, θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά, αλλά στα υπόλοιπα παράλια ταραγμένη και παροδικά, στα προσήνεμα, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ως επί το πλείστον στο δυτικό μισό του νησιού, καθώς και χιονόπτωση κατά διαστήματα, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά τοπικά στα παράλια και στα ορεινά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά, αλλά στα υπόλοιπα παράλια ταραγμένη και παροδικά, στα προσήνεμα, μέχρι κυματώδης.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές στις περισσότερες περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Το βράδυ ο καιρός θα σημειώσει σημαντική βελτίωση, με μεμονωμένα ασθενή φαινόμενα βροχών και στα ορεινά ασθενής χιονόπτωσης. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν ελαφρές βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά. Αργά τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές σταδιακά από τα δυτικά και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Την Τρίτη, το πρωί αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια τοπικά στα ορεινά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα σημειώσει αισθητή βελτίωση. Το βράδυ αναμένονται και πάλι τοπικές βροχές ή καταιγίδες, καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Δευτέρα αναμένεται πτώση, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τρίτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας