Παρασκευή 5 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Εμβολιάστηκαν Τατάρ, Σανέρ και Πιλλί-«Δεν δημιουργούμε πολεμική για θέματα υγείας»

  15/01/2021 15:43
Εμβολιάστηκαν Τατάρ, Σανέρ και Πιλλί-«Δεν δημιουργούμε πολεμική για θέματα υγείας»

Εμβολιάστηκαν Τατάρ, Σανέρ και Πιλλί-«Δεν δημιουργούμε πολεμική για θέματα υγείας»

  15/01/2021 15:43
Σίγουρα θα πάρουμε τα εμβόλια από την Ε.Ε., δεν είναι σωστό να δημιουργούμε πολεμική για θέματα υγείας, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ μετά την διαδικασία εμβολιασμού του με το Sinovac, ευχαριστώντας τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν για τις 20.000 δόσεις, που έστειλε στο ψευδοκράτος χθες και μπόρεσε να αρχίσει σήμερα ο εμβολιασμός.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ ήταν ο πρώτος, που εμβολιάστηκε στις 11.30 σήμερα το πρωί στο νέο νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας, όπου άρχισε ο εμβολιασμός και τον ακολούθησαν ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ και ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί. Όλοι τους προέβησαν μετά σε δηλώσεις.
 
Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι οι 20.000 του κινεζικού εμβολίου από την Τουρκία είναι η πρώτη παραλαβή και θα ακολουθήσουν κι άλλες και ο εμβολιασμός είναι μια ευκαιρία για να υπάρξει και πάλι επιστροφή σε μια φυσιολογική ζωή. Υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν πρόβλημα προμήθειας των εμβολίων, εμείς όμως - ας είναι καλά ο Τούρκος Πρόεδρος- πήραμε 20.000 δόσεις, είπε, ευχαριστώντας τον.

«Προχθές έκανα μια αναφορά στην ΕΕ. Εμείς βεβαίως και θα πάρουμε τα εμβόλια που θα έρθουν από την ΕΕ, ως κυβέρνηση. Το να το παίρνεις αλλού αυτό το ζήτημα, να δημιουργείς πολεμική, δεν είναι σωστό. Είναι θέμα υγείας, ανθρωπιστικό». Γι’ αυτό, συνέχισε, θα προσπαθήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα να εμβολιάσουν όλον τον πληθυσμό αν γίνεται και να ανορθώσουν την οικονομία μια ώρα αρχύτερα.
 
Υπάρχουν, δήλωσε ο κ. Τατάρ, δυσκολίες στους εμπόρους, τον τουρισμό, την τριτοβάθμια εκπαίδευση, πραγματικές δυσκολίες, αλλά συνεχίζουν τις προσπάθειες ώστε όλοι να παραμείνουν υγιείς. «ΓΙ αυτό έκανε σήμερα εγώ το εμβόλιο», είπε ο Τ/κ ηγέτης καλώντας τον κόσμο να το κάνουν όλοι με βάση το εμβολιαστικό πλάνο του «υπουργείου υγείας».  «Ως ένα άτομο που έκανε το εμβόλιο είμαι πολύ ευτυχισμένος, αισθάνομαι πολύ καλά. Eίναι ένα δοκιμαστικό εμβόλιο. Δεν υπάρχει όμως λόγος δισταγμού. Γι’ αυτό η ευχή μου είναι όλοι να εμβολιαστούν άμεσα». Τον αγώνα αυτό τον δώσαμε όλοι μαζί, αλλά η Τουρκία είναι πάντα στο πλευρό μας, πρόσθεσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τη Δευτέρα το πρωί παραλαμβάνουν οι Τ/κ τις πρώτες δόσεις των εμβολίων Pfizer
 
Ερσάν Σανέρ
Ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ είπε ότι με βάση τις συνομιλίες τους με την Τουρκία, στόχος είναι να εμβολιαστούν 250.000 άτομα και να εξασφαλίσουν 500.000 δόσεις εμβολίων, ώστε να εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού. Και τότε, συνέχισε, θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν και στους τομείς τουρισμού και εκπαίδευσης. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών μέσω του συστήματος υγείας, θα έχει και οικονομικό όφελος για το ψευδοκράτος.
 
Αλί Πιλλί
Ο «λαός» να είναι ήσυχος, θα προμηθευτούμε το συντομότερο όλα τα εμβόλια που χρειάζεται ώστε μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν τελειώσει οι εμβολιασμοί, δήλωσε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί αναφέροντας ότι ο ίδιος δεν αισθάνεται καμιά παρενέργεια από το Sinovac.
 
Πρώτα, είπε, θα εμβολιαστούν οι επαγγελματίες υγείας στα νοσοκομεία αλλά και οι «βουλευτές» και μετά οι άνω των 65 ετών. Υπάρχουν, πρόσθεσε, τριών ειδών εμβόλια, όλα αξιόπιστα και εκεί και όπου έχουν διαπιστωθεί κάποιες παρενέργειες, διαρκούν πολύ μικρό διάστημα. Γι' αυτό κάλεσε τον κόσμο να προμηθευτεί την κάρτα εμβολιασμού και να κάνει το εμβόλιο.
 
Ο κ. Πιλλί ανέφερε επίσης ότι τη Δευτέρα θα πάρουν και τις πρώτες 1000 δόσεις των εμβολίων από την ΕΕ, που θα χρησιμοποιηθούν για να εμβολιαστούν εντός 5 ημερών 1000 άτομα άνω των 65 ετών. «Στόχος μας τον Απρίλιο, ο Covid-19 να είναι υπό έλεγχο. Το εμβόλιο είναι σημαντικό. Πρέπει όλοι να το κάνουν».
 
Αντιδράσεις μετά τη δήλωση Τατάρ
Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ότι δεν θα αποδεχθούν τα εμβόλια που θα σταλούν από την «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά απευθείας από την ΕΕ.
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο γγ του κόμματος Νέα Κύπρος, Μουράτ Κανατλί  ανέφερε ότι «ο Τατάρ είναι επιζήμιος για την υγεία», ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζζέτ Ιζτζάν δήλωσε ότι δεν γίνονται αποδεκτές οι δηλώσεις Τατάρ και ότι δεν είναι σημαντικό από πού προέρχονται τα εμβόλια.
 
Ο Μεχμέτ Τσακίτζι, ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης δήλωσε ότι είναι απαράδεκτη η δήλωση Τατάρ, η οποία, όπως τόνισε, δεν δίνει προτεραιότητα στην υγεία του τουρκοκυπριακού «λαού».
 
Η Αριστερή Κίνηση σε ανακοίνωση της, σημειώνει πως απορρίπτει τον γεμάτο μίσος λόγο του Ερσίν Τατάρ, ο οποίος πολιτικοποιεί ένα θέμα υγείας.
 
Η  συντεχνία των τ/κ δασκάλων (KTÖS) επέκρινε έντονα τον Τ/κ ηγέτη, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί ακόμα και θέματα υγείας ως εργαλείο πολιτικής.
 
Η «συντεχνία δημοσίων υπαλλήλων» KTAMS επέκρινε επίσης  έντονα τον κ. Τατάρ, αναφέροντας ότι το να προσπαθεί κάποιος να εμποδίσει την πρόσβαση των ανθρώπων σε ένα εμβόλιο του οποίου η αξιοπιστία είναι αναμφισβήτητη είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει.
 
Το θέμα του εμβολιασμού δεν είναι πολιτικό, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πολιτική γλώσσα, δήλωσε ο «βουλευτής» του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι.
 
Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν επέκρινε χθες τον Ερσίν Τατάρ για την απάντηση που έδωσε στην δημοσιογράφο Εσρά Αϊγκίν σε σχόλιό της στο τουίτερ περί «παιχνιδιών για κυριαρχία σε βάρος της υγείας του λαού», λέγοντάς του ότι «τραμπίζει». «Υπάρχει ένας αέρας τύπου Τραμπ στη μέση… Δείτε τι έχει κάνει αυτή η συμπεριφορά σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ και ξεφύγετε από τον εαυτό σας», ανέφερε απευθυνόμενος στον Τ/κ ηγέτη από το βήμα της «βουλής».
 
Πηγή: KYΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας