Απάντησαν θετικά για τα εμβόλια της Pfizer οι Τ/κ

Θετικά απάντησαν την Πέμπτη οι Τ/κ μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία και τις επόμενες ημέρες θα τους παραδοθούν 2.000 εμβόλια της Pfizer που έχουν φτάσει στην Κυπριακή Δημοκρατία από την ΕΕ.
 
Σύμφωνα με πηγές του ΚΥΠΕ, το πρωί της Παρασκευής ο Ε/κ και ο Τ/κ επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής θα συνεννοηθούν για την παράδοση των συγκεκριμένων εμβολίων, αφού έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί όλες οι τεχνικές προετοιμασίες και πληρούνται τα πρωτόκολλα ασφάλειας υγείας και φύλαξης των εμβολίων που ζητούν η ΕΕ και οι φαρμακευτικές εταιρείες.
 
Αξιωματούχος της Pfizer, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήρθε στην Κύπρο το προηγούμενο διάστημα και πήγε στα κατεχόμενα για το σκοπό αυτό, ενώ μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία έχει γίνει και η εκπαίδευση του προσωπικού που θα κάνει τους εμβολιασμούς στην τ/κ πλευρά.

Με την ίδια διαδικασία και μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, στους Τ/κ θα δίδονται εμβόλια από δω και στο εξής κατ’ αναλογία των παρτίδων που θα παραλαμβάνει η Κύπρος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, το αργότερο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα βγάλει ανακοίνωση και στα τουρκικά σχετικά με την διαδικασία εμβολιασμού και την αίτηση μέσω της σχετικής πλατφόρμας για τους Τ/κ που είναι πολίτες της Δημοκρατίας και δικαιούχοι του ΓεΣΥ ή έχουν κάρτα νοσηλείας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις από το ΔΣ του ΡΙΚ-«Μετά την 1η Απριλίου θα καταβληθούν οι μισθοί»
Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ