Παρασκευή 15 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Βρέφος 45 ημερών θετικό στον κορωνοϊό-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο

  14/01/2021 09:53
Βρέφος 45 ημερών θετικό στον κορωνοϊό-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο

Βρέφος 45 ημερών θετικό στον κορωνοϊό-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο

  14/01/2021 09:53
Στο Μακάρειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται βρέφος 45 ημερών, το οποίο διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλίας, πριν τρεις ημέρες, το βρέφος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, αφού παρουσίαζε ανορεξία. Υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού, με θετικό αποτέλεσμα.
 
Λόγω της ηλικίας του παιδιού, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο και κρατήθηκε για νοσηλεία στη μονάδα αρνητικής πίεσης, που βρίσκεται στην Εντατική. Η κατάσταση της υγείας του παιδιού κρίνεται ως καλή, με αποτέλεσμα εντός των επόμενων ωρών να λάβει εξιτήριο.
 
Χαμηλή η πληρότητα των θαλάμων για τη Γρίπη Α’
Εξάλλου, ο Δρ. Ηλίας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν παρατηρήθηκαν φέτος αυξημένα περιστατικά γρίπης Α’. Υπέδειξε, μάλιστα πως η πληρότητα των θαλάμων είναι ασυνήθιστα χαμηλή, καθώς βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα και σε αντίστοιχες περιόδους, τις προηγούμενες χρονιές, παρατηρούνταν αυξημένα περιστατικά.
 
Θέλησε να δώσει και μία εξήγηση και σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, η πτώση στα περιστατικά ενδεχομένως να συνδέεται με το κλείσιμο των σχολείων, τη χρήση της μάσκας και την αυτοαπομόνωση.
 
«Φαίνεται ότι τα μέτρα αυτοπροστασίας, μας προστάτευσαν κι από άλλες ασθένειες, όχι μόνο τη νόσο Covid-19», κατέληξε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας