Δευτέρα 1 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Διαμαρτυρία Γεροσκήπου για πιθανή κατάργηση του Δήμου

  12/01/2021 17:25
Διαμαρτυρία Γεροσκήπου για πιθανή κατάργηση του Δήμου

Διαμαρτυρία Γεροσκήπου για πιθανή κατάργηση του Δήμου

  12/01/2021 17:25

«Προφάσεις εν αμαρτίαις» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τη Μεταρρύθμιση της Τ.Α η Oμάδα Πρωτοβουλίας δημοτών για τη διάσωση του δήμου Γεροσκήπου.  

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών για τη Διάσωση του Δήμου Γεροσκήπου σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών φαίνεται να ετοιμάζει «ηρωική» , όπως τη χαρακτηρίζει, απόσυρση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αφορμή αλλαγές, που προωθεί η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

«Είναι εμφανές, από τις δηλώσεις του, ότι η στάση του αυτή συνδέεται κυρίως με τον σχεδιασμό των συνενώσεων που προωθείται στην Ολομέλεια της Βουλής, ο οποίος, αν ειδωθεί συνολικά, ελάχιστα διαφέρει απ’ αυτόν που πρότεινε το Υπουργείο Εσωτερικών. Με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, οι Δήμοι μειώνονται κατά 10, ενώ μ’ αυτήν του ΥΠ.ΕΣ. κατά 13, σημειώνει η Ομάδα Πρωτοβουλία δημοτών για τη διάσωση του Δ. Γεροσκήπου.

Το ερώτημα, συμπληρώνουν,  για το αν οι αλλαγές αυτές αποτελούν λόγο για να «τουμπάρει» η μεταρρύθμιση της Τ.Α., θα πρέπει να απαντηθεί από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο ΥΠ.ΕΣ. Εμείς, απλά λέμε ότι «έπεσαν οι μάσκες». Η αύξηση αυτή, κατά τον ΥΠΕΣ, θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της μεταρρύθμισης.

Μέσα από τη μελέτη που παρήγγειλε το ίδιο το ΥΠΕΣ, πάντως, αυτό δεν τεκμηριώνεται σημειώνουν, προσθέτοντας πως οι Δήμοι  που προστίθενται είχαν ουσιαστικά εξεταστεί ως σενάρια από τον μελετητή και είχαν χαρακτηριστεί ως «βιώσιμοι». Ο ΥΠΕΣ κινδυνολογεί, αλλά δε φαίνεται να τον ενοχλεί ποσώς το γεγονός ότι ανάμεσα στους δήμους που πρότεινε το ίδιο το υπουργείο του βρίσκονται κάποιοι που δεν περιλαμβάνονταν στα σενάρια της κατά παραγγελία μελέτης του, αλλά και τουλάχιστον ένας δήμος μη βιώσιμος.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας επικρίνουν το ΥΠΕΣ και τον ΔΗΣΥ για το ότι αρνούνται τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και καταλήγουν ότι "αν Κυβέρνηση και ΥΠ.ΕΣ. απαλλαγούν από τις σκοπιμότητες, την αλαζονεία και τις εμμονές, τότε μπορεί να γίνει και η μεταρρύθμιση".

Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας