Έτοιμη να λειτουργήσει η κλινική Covid-19 στο νοσοκομείο Λάρνακας-Πόσες κλίνες διαθέτει

Έτοιμη να λειτουργήσει με 28 κλίνες, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό, είναι η νέα Κλινική Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
 
Η κλινική θα λειτουργήσει στον χειρουργικό θάλαμο που βρίσκεται στον 5ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, έχει ήδη στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την κατάσταση ορισμένων ασθενών που χρήζουν αυξημένης παρακολούθησης, από ειδικά μόνιτορ που έχουν τοποθετηθεί
 
Σε δηλώσεις του ο Δρ Ιωάννης Δημητριάδης, ειδικός πνευμονολόγος, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, Συντονιστής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και Υπεύθυνος της Κλινικής Covid-19, ανέφερε ότι «στα πλαίσια της επιδημιολογικής επιδείνωσης ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για την εξασφάλιση κλινών και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, με την δημιουργία της νέας κλινικής για τους ασθενείς με κορωνοϊό».
 
Πρόσθεσε ότι «μετά από διάφορες ενέργειες σύμπτυξης κλινικών, ο χειρουργικός θάλαμος έγινε κλινική Covid-19 με 28 κλίνες, ενώ είναι διαθέσιμος και ο ορθοπεδικός θάλαμος σε περίπτωση που θα έχουμε αυξημένη ανάγκη κλινών». Ήδη, είπε, «έχουμε διασφαλίσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αναμένεται μέχρι αύριο το πρωί να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του εξοπλισμού, για να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε ασθενείς με Covid».
 
Εξάλλου ο Αδάμος Χατζηπαναγής, Παιδίατρος, Ιατρικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας είπε πως «μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε σήμερα ή τις επόμενες μέρες να δεχθούμε ασθενείς με κορωνοϊό».
 
Διαβεβαίωσε ότι «η πτέρυγα που θα φιλοξενήσει τους ασθενείς με κορωνοϊό είναι εντελώς απομονωμένη και όλος ο υπόλοιπος κόσμος που προσέρχεται στο Νοσοκομείο Λάρνακας για οποιαδήποτε υπηρεσία, μπορεί να αισθάνεται ότι είναι απόλυτα ασφαλής και δεν κινδυνεύει με κανένα τρόπο».
 
Πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πολίτες οι οποίοι προσέρχονται για τα ραντεβού τους με οποιονδήποτε γιατρό στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας».
 
Αναφορικά με τη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του θαλάμου ο κ. Χατζηπαναγή είπε πως «υπάρχουν δύο συντονιστές και δύο πνευμονολόγοι ενώ υπάρχουν γιατροί από το Νοσοκομείο Λάρνακας οι οποίοι θα στελεχώσουν το συγκεκριμένο Τμήμα. Ταυτόχρονα έχουν επιταχθεί γιατροί οι οποίοι θα ενσωματωθούν με την ομάδα που θα στελεχώσει το θάλαμο Covid-19 για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας έχει χωριστεί δύο τμήματα, το ένα είναι η περιοχή για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού και το δεύτερο για τα υπόλοιπα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας στις Πρώτες Βοήθειες. 
 
Ακόμα ένας ασθενής που θα επισκεφθεί το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, θα τον αναμένει στην είσοδο ένας νοσηλευτής ο οποίος και θα προχωρήσει στην αξιολόγηση του. Στη συνέχεια εάν το άτομο έχει συμπτώματα κορωνοϊού, τότε ο νοσηλευτής θα τον συνοδεύσει σε άλλη είσοδο όπου έχει δημιουργηθεί χωριστό Τμήμα Πρώτων Βοηθειών για άτομα που έχουν συμπτώματα κορωνοϊού.
 
Όσον αφορά το θάλαμο όπου θα νοσηλεύονται οι ασθενείς με κορωνοϊό θα υπάρχει Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, για άτομα χρήζουν πιο στενής παρακολούθησης, ενώ αναμένονται και κάμερες. Σε κάθε δωμάτιο όπου θα νοσηλεύονται 2 ή 4 ασθενείς με κορωνοϊό, θα τοποθετηθεί μία κάμερα και θα παρακολουθούνται από την κεντρική οθόνη στον Σταθμό Νοσηλευτών της πτέρυγας.
 
Συγκεκριμένα στο σύστημα παρακολούθησης του ασθενούς που θα υπάρχει στο Σταθμό Νοσηλευτών θα ελέγχονται όλες οι ζωτικές λειτουργίες και όργανα του, δηλαδή πίεση, θερμοκρασία, παλμοί, οξυμετρία και άλλα.
 
Εξάλλου όσοι ασθενείς χρήζουν διασωλήνωσης τότε θα μεταφέρονται με ασθενοφόρο και συνοδεία αναισθησιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ή στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού που διαθέτουν Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»