Περίπου 100 εμβολιασμοί την ημέρα κατά του Covid-19 διενεργούνται στο παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας

Περίπου 100 εμβολιασμοί την ημέρα κατά του Covid-19, γίνονται σε άτομα άνω των 80 ετών στο Τμήμα Εμβολιασμών του παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας. 
 
Σε δηλώσεις της η Κυριακή Μιχαήλ, Λειτουργός του Κλάδου Επισκεπτών/Επισκεπτριών Υγείας είπε ότι «το Τμήμα Εμβολιασμών στο παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εξυπηρετεί τον πληθυσμό της πόλης και επαρχίας τόσο για εμβολιασμούς ενηλίκων όσο και για εμβολιασμούς βρεφών. Το Τμήμα τώρα εξυπηρετεί μόνο τους ανασφάλιστους και τους ενήλικες ταξιδιώτες, αφού με την λειτουργία του ΓεΣΥ οι εμβολιασμοί ενηλίκων και βρεφών γίνονται από τους προσωπικούς γιατρούς».
 
Πρόσθεσε ότι «στο Τμήμα λειτουργούν δύο σημεία εμβολιασμού και περίπου 100 άτομα την ημέρα εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού. Εξυπηρετούμε από την περασμένη Δευτέρα, τα άτομα που κλείνουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό μέσω της Πλατφόρμας και στο παρόν στάδιο επισκέπτονται το Τμήμα άτομα άνω των 80 ετών».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Μιχαήλ είπε πως «ουσιαστικά οι πολίτες φτάνουν στο Τμήμα με την ταυτότητα τους και αφού επιβεβαιωθεί πως έχουν όντως εγγραφεί στην Πλατφόρμα, γίνεται ο εμβολιασμός τους. Ακολούθως οι πολίτες παραμένουν στο χώρο περίπου για 15 λεπτά, ώστε να είμαστε σίγουροι πως δεν υπάρχει οτιδήποτε από το εμβόλιο, εκτός εάν κάποιος έχει ιστορικό αλλεργίας, οπότε παραμένει περισσότερο χρόνο και παρακολουθείται από γιατρό».
 
Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «από τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν υπήρξε οποιοσδήποτε πολίτης που να παρουσίασε σύμπτωμα ή κάποιο άλλο πρόβλημα».
 
Αναφορικά με τους εμβολιασμούς σε κλειστές δομές και γηροκομεία η κα. Μιχαήλ είπε πως «οι συγκεκριμένοι εμβολιασμοί έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί πριν αρχίσουν να γίνονται εμβόλια στα άτομα άνω των 80 ετών. Ωστόσο δεν υπήρξε από κανένα ένοικο στις κλειστές δομές και στα γηροκομεία, οποιοδήποτε σύμπτωμα από τον εμβολιασμό τους».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα