«Συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη αυτή τη βοήθεια, μη βλέπουμε μόνο τον εαυτό μας»

Είναι από αυτές τις πράξεις που χαίρεσαι να τις ακούς και να τις διαβάζεις. Είναι από αυτές τις πράξεις που σε αναγκάζουν να πεις ένα μεγάλο μπράβο και την ίδια ώρα πεις πως «ναι» υπάρχει ακόμα ανθρωπιά. Κάποιοι συνάνθρωποι μας καθημερινά παλεύουν για το πολυτιμότερο αγαθό, που είναι η υγεία. Έτσι, έστω και μια μικρή βοήθεια προς αυτούς, μπορεί να αποτελεί μεγάλη, χαρίζοντας τους χαμόγελα αισιοδοξίας.

Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων, η αθλήτρια, Ντόνα Χαραλάμπους, και ο προπονητής της, Δήμος Παπαδαυίδ, από την Πάφο, θέλησαν με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο να προσφέρουν ένα αλλιώτικο δώρο στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις, «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».

Η νεαρή αθλήτρια και ο προπονητής κολύμπησαν 10 χιλιόμετρα, με έναρξη από την παραλία Δημοτικά Μπάνια και τερματισμό επίσης στο ίδιο σημείο. Οι δύο τους ζήτησαν, μέσω των κοινωνικών δικτύων, από τους πολίτες να στηρίξουν τη συγκεκριμένη κίνηση τους, με εισφορές για τα τα παιδιά αυτά, που δίνουν τη δική τους μάχη στη ζωή και αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες.

Συγκεκριμένα, τόσο πριν, όσο και μετά από τη συγκεκριμένη κίνηση της Ντόνας Χαραλάμπους και του Δήμου Παπαδαυίδ, υπήρχαν δύο λογαριασμοί σε τράπεζες για εισφορές από το κοινό, ενώ κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης φιλανθρωπίας, εκπρόσωπος από το Σύνδεσμο, «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», παρευρέθηκε στο σημείο, ώστε όσοι πολίτες ήταν πρόθυμοι για εισφορές, να μπορούσαν να το έκαναν εκείνη τη στιγμή.

Η απήχηση στην αξιέπαινη πράξη της Ντόνας Χαραλάμπους και του Δήμου Παπαδαυίδ, ήταν μεγάλη, ενώ κληθείς να μιλήσουν στο REPORTER, με αφορμή την εν λόγω κίνηση τους, ανέφεραν και οι δύο τους, πως πρόκειται για μια μικρή βοήθεια, ωστόσο για αυτούς που την έχουν ανάγκη, μπορεί να αποτελέσει πολύ μεγάλη.
Η ιδέα της συγκεκριμένης φιλανθρωπίας, ήταν της Ντόνας Χαραλάμπους, η οποία ανέφερε αρχικά τη μετέφερε στον προπονητής της και ακολούθως επικοινώνησε με το Σύνδεσμο, «Ένα Όνειρο Μια Ευχή». «Προέκυψε με αφορμή τις γιορτές. Σκέφτηκα ότι εγώ είμαι καλά στην υγεία μου, αλλά κάποιοι άλλοι δεν είναι και είπα, γιατί όχι. Κάποια άνθρωποι παλεύουν καθημερινά, κάποιοι μπορεί να μην είναι καλά στην υγεία τους. Έτσι αποφάσισα και είπα μπορώ να κάνω κάτι. Δεν είναι κάτι μεγάλο, όμως μπορώ να κάνω κάτι για να τους βοηθήσω. Κολυμπήσαμε με τον προπονητή μου για καλό σκοπό. Ίσως να μη διαφημίστηκε όσο έπρεπε. Προσπαθήσαμε να το διαφημίσουμε μόνοι μας, μέσω του Facebook».
Σε ερώτηση για το ποια ήταν τα συναισθήματα, τόσο στην οργάνωση της εν λόγω κίνησης, όσο και κατά τη διάρκεια της, η νεαρή αθλήτρια είπε ότι ένιωσε πολύ καλά με τον εαυτό της, αλλά και με τον κόσμο που βοήθησε και στήριξε αυτή της, την προσπάθεια. «Ήρθαν αρκετοί να μας δουν. Στήριξαν τη προσπάθεια μας και οικονομικά. Ένιωσα χαρούμενη που έκανα μια φιλανθρωπία. Δεν γνωρίζω ακριβώς το ποσό που μαζεύτηκε και με τις εισφορές μέσω διαδικτύου, όμως αναλόγως και με τη διαφήμιση που έγινε, που δεν το γνώριζε αρκετός κόσμος, μαζεύτηκε ένα καλό ποσό. Είναι δύσκολες και οι εποχές τώρα, λόγω κορωνοϊού. Έχει ανθρώπους που δεν δουλεύουν και δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά τέτοιες εποχές».
 
Η νεαρή αθλήτρια, τόνισε παράλληλα, ότι όλοι μπορούν να κάνουν κάτι για να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά, αλλά και ότι πρέπει ο καθένας από εμάς, να σκέφτεται και λίγο τους γύρω μας, που μπορεί να περνάνε δύσκολα ή να αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα.

«Για παράδειγμα κάποιος μπορεί με μια τέχνη, να ζωγραφίσει και να πουλήσει τους πίνακες τους και μέρος των εσόδων του να πηγαίνουν σε αυτά τα άτομα ή για μια άλλη φιλανθρωπία. Υπάρχουν διάφορες κινήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος για να βοηθήσει. Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τον εαυτό μας. Μπορούν με κάποιες κινήσεις να μαζευτούν λεφτά και για άλλα μωρά ή άτομα με αυτισμό ή ειδικές ανάγκες. Αυτό το πράγμα για εμένα δεν ήταν εύκολο, γιατί δεν είχα κολυμπήσει ξανά στη ζωή μου δέκα χιλιόμετρα. Ήταν ένα challenge, που έβαλα με τον εαυτό μου. Είπα αφού το κανόνισα όλο αυτό, πρέπει να τερματίσω και γι’ αυτό πάω. Δεν πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη να σταματήσω. Αν είμαι και εγώ καλά, θα το κάνω κάθε χρόνο. Μπορεί να μην είναι κολύμπι, μπορεί να είναι ποδηλασία τρέξιμο ή κάτι άλλο. Εγώ θα προσπαθώ κάθε χρόνο να βοηθώ όπως μπορώ».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ντόνας, Δήμος Παπαδαυίδ, ο οποίος τη στήριξε από την πρώτη στιγμή στην πρωτοβουλία που πήρε αλλά και την ιδέα που είχε, δήλωσε πως το σημαντικότερο, ήταν να δώσει αυτή τη βοήθεια σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και ότι για τον ίδιο, ήταν το πιο μεγάλο δώρο Χριστουγέννων που θα μπορούσε να πάρει.

«Η ιδέα ήταν της Ντόνας, για να κάνουμε κάτι διαφορετικό, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και να βοηθήσουμε κάποιους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Βοηθήσαμε το ‘’Ένα Όνειρο Μια Ευχή’’ και μαζέψαμε κάποια λεφτά γι’ άτομα, τα οποία δυσκολεύονται. Μαζέψαμε αρκετά λεφτά. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το ποσό, όμως την ημέρα που κάναμε το κολύμπι, μαζευτήκαν αρκετά λεφτά. Άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν και είχαν δώσει αρκετά μεγάλα ποσά. Η απήχηση ήταν μεγάλη. Το οικονομικό το αφήσαμε καθαρά στα χέρια του Συνδέσμου και τους είπαμε πως εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε. Υπήρχαν δύο λογαριασμοί. Την ημέρα του αγώνα, είδα και ο ίδιος με τα μάτια μου άτομα με μεγάλα ποσά, έτοιμα και πρόθημα να βοηθήσουν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το ποσό δεν έχει σημασία».

Ερωτηθείς για το πώς ένιωσε με τη στήριξη του προς τη Ντόνα αλλά και τη φιλανθρωπία προς τα παιδιά, ο προπονητής είπε ότι «εμείς έχουμε την υγείας μας, είμαστε καλά, αλλά κάποιοι άλλοι όχι. Εγώ προσωπικά δεν ήθελα κάποιο δώρο, ήθελαν να δώσω ένα δώρο στον εαυτό μου αυτή την κίνηση. «Ήθελα να δώσω κάτι σε αυτούς τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Τα δέκα χιλιόμετρα που κολυμπήσαμε δεν είναι κάτι εύκολο. Ήταν οργανωμένο σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θέλαμε να δείξουμε προς τα έξω, ότι ο καθένας από εμάς, μπορεί να κάνει κάτι μικρό, σε πολύ μικρό διάστημα και να μπορέσει να βοηθήσει κάποιο ίδρυμα, κάποια μωρά ή κάποια οικογένεια φτωχή. Δεν είναι κάτι δύσκολο να οργανώσεις μια μικρή βοήθεια, φτάνει να υπάρχει θέληση. Υπάρχουν γύρω μας συνάνθρωποι μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη αυτή τη βοήθεια».
Παράλληλα, ο Δήμος Παπαδαύιδ, υποσχέθηκε πως από του χρόνου, η βοήθεια θα είναι πιο οργανωμένη αλλά και πιο μεγάλη με τον ίδιο σκοπό. «Για μένα πλέον, κάθε γιορτές θα κάνουμε ένα μικρό δώρο σαν ομάδα, γιατί είναι μέσω της ομάδας μας ‘’Dimos paps team's’’ που το κάναμε. Είναι μια ομάδα, στην οποία είμαι προπονητής στα αθλήματα τρέξιμο, κολύμπι και τρίαθλο. Την επόμενη φορά, υπόσχομαι ότι θα είναι κάτι ακόμα πιο οργανωμένο και πολύ πιο μεγάλο. Αυτό όπως είπα, έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μέσα σε πέντε ημέρες το οργανώσαμε, το αναρτήσαμε στο Facebook και μιλήσαμε με το ‘’Ένα Όνειρο Μια Ευχή’’. Ήταν κάτι πρόχειρο και αν με κάτι πρόχειρο, μαζέψαμε τόση μεγάλη βοήθεια, τότε με μια μεγάλη και οργανωμένη βοήθεια, μπορούμε για ακόμα περισσότερη στήριξη».

Δειτε Επισης

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή