Παραδόθηκε η λεωφόρος Κέννεντυ με πάνω από 100 θέσεις στάθμευσης

Με περισσότερες από 100 νέες θέσεις στάθμευσης, ανανεωμένο οδόστρωμα και αναβάθμιση των πεζοδρομίων παραδόθηκε επίσημα στους πολίτες στο σύνολό της η λεωφόρος Κέννεντυ, στους Αγίους Ομολογητές, με το Δήμαχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη να εκφράζει ικανοποίηση για την αναβάθμιση μιας ακόμη πολυσύχναστης λεωφόρου, εντός χρονοδιαγραμμάτων, στην οποία πεζοί και οχήματα θα μπορούν να διακινούνται με περισσότερη ασφάλεια.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας ο κ. Γιωρκάτζης επισκέφθηκε την λεωφόρο σήμερα.

Όπως αναφέρεται ο κ. Γιωρκάτζης τόνισε ότι από τους κύριους στόχους του έργου ήταν η δημιουργία νέων κόλπων στάθμευσης με σκοπό την εμπορική ανάπτυξη της περιοχής και την αναχαίτιση της άναρχης και παράνομης στάθμευσης. Ανέφερε συγκεκριμένα πως στην Κέννεντυ διαμορφώθηκαν 105 θέσεις στάθμευσης επί του οδοστρώματος, εκ των οποίων οι 7 για ΑμεΑ και οι 4 για οχήματα τροφοδοσίας. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, στην οδό Εσπερίδων δημιουργήθηκαν άλλες 9 παρόδιες θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 3 για ταξί.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναβάθμιση των πεζοδρομίων σημειώνοντας πως η ασφαλής διακίνηση πεζών και ΑΜΕΑ αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο.
 
«Μετά την ανάπλαση των λεωφόρων Καλλιπόλεως, Ομήρου και Κυριάκου Μάτση, παραδίδουμε σήμερα στους πολίτες και την ανανεωμένη λεωφόρο Κέννεντυ», δήλωσε ο κ. Γιωρκάτζης, υπενθυμίζοντας πως εργασίες αναβάθμισης γίνονται και σε τμήμα της λεωφόρου Λάρνακος.

Σημείωσε πως ο Δήμος θα αξιοποιήσει στο έπακρον την περίοδο του lockdown για την εκτέλεση των εργασιών στα έργα που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, για την όσο το δυνατό λιγότερη ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και των εμπορευομένων.
 
Πέραν των νέων κόλπων στάθμευσης και της αναβάθμισης των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, στη λεωφόρο Κέννεντυ έγινε προσαρμογή του συστήματος όμβριων υδάτων  στο νέο σχεδιασμό, με την κατασκευή νέων φρεατίων υδροσυλλογής και σωλήνων σύνδεσης για ένωση στο υφιστάμενο σύστημα.
 
Ο Δήμος χαιρετίζει την επαναλειτουργία Αστυνομικού υποσταθμού στο τέρμα της οδού Λήδρας
 
Εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωσή του ο Δήμος Λευκωσίας χαιρετίζει την επαναλειτουργία Αστυνομικού υποσταθμού στο τέρμα της οδού Λήδρας, εκτιμώντας ότι η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα που λαμβάνονται, θα ενισχύσει περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
 
«Ο υποσταθμός θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και σύμφωνα με την Αστυνομία τα μέλη της που θα τον στελεχώνουν θα δραστηριοποιούνται στην πρόληψη εγκλημάτων καθώς και στον έλεγχο της εφαρμογής του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου», αναφέρεται.

Με στόχο την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, τα μέλη της Αστυνομίας θα διενεργούν περιπολίες στην περιοχή της παλιάς πόλης, ιδιαίτερα στις οδούς Λήδρας, Ονασαγόρου, Ρηγαίνης, Τρικούπη, στις πλατείες Σολωμού και Ελευθερίας καθώς και στην γύρω περιοχή, σημειώνεται.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου