Αύξηση του προσωπικού στην Κυβέρνηση λόγω αύξησης έκτακτου προσωπικού στην εκπαίδευση

Η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2020 αυξήθηκε κατά 255 άτομα (0,4%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 και έφτασε τα 52.695 άτομα, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, λόγω κυρίως της σημαντικής αύξησης, κατά 20%, που σημειώθηκε στο έκτακτο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.
 
Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση κατά 968 άτομα (-3,5%), από 27.849, σε 26.881 άτομα, ενώ στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση κατά 1.403 άτομα (8,7%) φθάνοντας τις 17.556 σε σχέση με 16.153 άτομα τον Δεκέμβριο του 2019.
 
Αναλυτικότερα, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019, παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (3,6%) και στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (0,3%) ενώ στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας παρατηρείται μείωση (-0,9%).
 
Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση και στις τρεις κατηγορίες, με το προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας να παρουσιάζει την μεγαλύτερη (-3,9%).
 
Αντιθέτως, στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση και στις τρεις κατηγορίες με το προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να παρουσιάζει την μεγαλύτερη αύξηση κατά 20,0%.
 
Εξάλλου, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2020, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, παρατηρείται τον Δεκέμβριο του 2020 αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (0,9%) ενώ παρατηρείται μείωση στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (-0,3%) και στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (-0,1%).
 
Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (-0,2%) και στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (-0,1%).
 
Στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (2,5%) ενώ καταγράφεται μείωση στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (-0,4%) και στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας  (-0,1%).
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων