Διεθνές Συνέδριο Προωθώντας την Συνοχή της Αναπτυξιακής Πολιτικής μέσω της Εκπαίδευσης

Το Ερευνητικό Κέντρο CARDET, διοργανώνει την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, 11:00, διεθνές συνέδριο για το ρόλο της εκπαίδευσης στην προσπάθεια προώθησης της συνοχής αναπτυξιακής πολιτικής για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντα 2030. Το συνέδριο, υπό τον τίτλο ‘Προωθώντας την Συνοχή της Αναπτυξιακής Πολιτικής μέσω της Εκπαίδευσης’ θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και διενεργείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου InterCap. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι τοπικών και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και Πανευρωπαϊκών Δικτύων θα εξετάσουν τη Συνοχή των Αναπτυξιακών Πολιτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και την αναγκαιότητα των αλλαγών που χρήζει ο τομέας της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν αξιόλογοι ομιλητές και ειδήμονες στον τομέα τους όπως ο Δρ. Fabien Tondel - Πολιτικός Αρμόδιος στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαχείρισης Αναπτυξιακής Πολιτικής και ο κος. Stefan Grasgruber-Kerl - ο οποίος συμπροεδρεύει στον οργανισμό CONCORD GCE στον τομέα της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης για την Ιθαγένεια. Επιπρόσθετα, θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα ‘Οι προϋποθέσεις για την προώθηση και η επίδραση της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης’. Τέλος, μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου θα προσφέρεται μια σειρά από παράλληλα εργαστήρια.   

Μπορείτε να βρείτε την ατζέντα του συνεδρίου, εδώ.
Για να παρακολουθήσετε το συνέδριο παρακαλώ εγγραφείτε εδώ.

Σημειώνεται ότι με το τέλος του συνεδρίου θα αποσταλεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το InterCap υλοποιείται με τη στήριξη του προγράμματος EuropeAid και έχει ως στόχο την προώθηση της γνώσης και καλύτερης αντίληψης των θεμάτων της μετανάστευσης και αειφόρου ανάπτυξης καθώς και των υπάρχοντών δεδομένων και προκλήσεων για τους πολίτες σε ένα αλληλεξαρτώμενο κόσμο. Το έργο υλοποιείται από 13 οργανισμούς και περιλαμβάνει δράσεις σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες με βασική στόχευση την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και την ενίσχυση των γνώσεων και ικανοτήτων των εκπαιδευτικών να διδάξουν θέματα που άπτονται των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Δειτε Επισης

Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία