Άλλα 3,960 ραντεβού για εμβολιασμό στη διάθεση των πολιτών ηλικίας άνω των 80 ετών

Άλλα 3,960 ραντεβού για εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19 θα είναι στη διάθεση των πολιτών από αύριο, 11 Ιανουαρίου 2021, μέσω της Πύλης Εμβολιασμού. Οι πολίτες που εμπίπτουν στην β’ φάση του προγράμματος, άτομα άνω των 80 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να διευθετήσουν διαδικτυακά τα ραντεβού τους, οι ίδιοι ή με τη βοήθεια ατόμων από το οικείο τους περιβάλλον. Τα ραντεβού θα αφορούν εμβολιασμούς που θα γίνονται την εβδομάδα 18-22 Ιανουαρίου 2021.
 
Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται βάσει του εμβολιαστικού πλάνου και με βάση τη διαθεσιμότητα σε εμβόλια, αφού η στρατηγική του Υπουργείου Υγείας επικεντρώνεται στην άμεση χορήγηση των διαθέσιμων εμβολίων.
 
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος στις 27 Δεκεμβρίου 2020, μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 6,035 εμβολιασμοί, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται τα ραντεβού για τη χορήγηση της 2ης δόσης.
 
Σε μια περίοδο που το Σύστημα Υγείας καλείται να ανταπεξέλθει στις αυξημένες νοσηλείες ασθενών COVID-19, η προτεραιοποίηση που ακολουθείται αποσκοπεί, αφενός, στην προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και κατ’ επέκταση στη μείωση των εισαγωγών ασθενών με COVID-19 στα νοσηλευτήρια και, αφετέρου, στη θωράκιση και ομαλή λειτουργία του Συστήματος Υγείας με τη σταδιακή κάλυψη των επαγγελματιών υγείας της πρώτης γραμμής, τόσο του ΟΚΥπΥ όσο και του ιδιωτικού τομέα.
 
Το γεγονός ότι οι ευάλωτες ομάδες βρέθηκαν πρώτες στη λίστα του Πλάνου Εμβολιασμού σε συνάρτηση με την έντονη προθυμία του κοινού στην Κύπρο για εμβολιασμό του ενισχύει ακόμη περισσότερο την εθνική προσπάθεια για έξοδο από την υγειονομική κρίση.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμοί διενεργούνται από 11 συνεργεία επαγγελματιών υγείας σε οκτώ συνολικά Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν παγκύπρια. Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμοί διενεργούνται στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν για τη Λευκωσία στα Κέντρα Υγείας Λατσιών και Παλιού Νοσοκομείου Λευκωσίας, για τη Λεμεσό στα Κέντρα Υγείας του Παλιού Νοσοκομείου Λεμεσού και του Νοσοκομείου Τροόδους, για τη Λάρνακα στο Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας, για την Αμμόχωστο στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, ενώ για την Πάφο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και στο Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς.
 
Σε ό,τι αφορά στην υποστήριξη των πολιτών για τη διευθέτηση ραντεβού, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλεφωνικά κέντρα, ως εξής:
  • 17000 – Για πληροφορίες τεχνικής φύσεως κατά την διάρκεια διευθέτησης ραντεβού από την Πύλη του ΓεΣΥ.
  • 1474 – Για διευθέτηση ραντεβού, σε περίπτωση που παρά τα πιο πάνω ο πολίτης συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες

 
Σημειώνεται, επίσης, ότι η Πύλη Εμβολιασμού παρέχει τη δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού και από τους Προσωπικούς Ιατρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις