Η δραματική έκκληση μιας μάνας για τη μάχη της κόρης της-«Πονά, αλλά δεν κλαίει»

Δραματική έκκληση στον κόσμο για βοήθεια απευθύνει μια μάνα πέντε παιδιών, η οποία ζει το δικό της Γολγοθά, από τη μέρα της γέννησης της δεκάχρονης κόρης της Σταυριάνας και η οποία αγωνιά για το αύριο τόσο της μικρής, αλλά και των άλλων τεσσάρων αδελφιών της.

Η κ. Ισαβέλλα Χρήστου, το 2010, έφερε στον κόσμο το τρίτο και το τέταρτο παιδί της. Τη Σταυριάνα και το δίδυμο αδελφό της. Η χαρά της, για τη γέννηση των δύο παιδιών, επισκιάστηκε αμέσως, όταν την ενημέρωσαν οι γιατροί πως η μικρή Σταυριάνα, πάσχει από το σύνδρομο «Κορνέλια Ντε Λανγκ». Μια ασθένεια που αναγκάζει την κ. Ισαβέλλα να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στο παιδί, το οποίο χρειάζεται εικοσιτετράωρη επιτήρηση, αλλά και πολλές επεμβάσεις για να βελτιωθεί η κατάστασή της. Επεμβάσεις, με πολύ μεγάλο κόστος για την οικογένεια, που δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί οικονομικά.

Το σύνδρομο «Κορνέλια Ντε Λανγκ», εμφανίζεται σε ένα παιδί, κάθε 10-30 χιλιάδες και αποτελεί μια  πολυσυστηματική διαταραχή, με διακριτή εξωτερική εμφάνιση, κοντό ανάστημα και επιπλοκές κυρίως από το νευρικό, μυοσκελετικό και γαστρεντερικό σύστημα. Μπορεί επίσης μεταξύ άλλων,να προκαλέσει αναπτυξιακή διαταραχή, ανωμαλίες του εντέρου και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Η συγκεκριμένη νόσος, δημιουργεί συνολικά είκοσι διαφορετικά προβλήματα. Η δεκάχρονη Σταυριάνα, πάσχει από τα δεκαεπτά...

«Αυτό το σύνδρομο είναι εκ γενετής και ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς, μόλις γεννήθηκε το μωρό. Δεν ξέραμε όμως τίποτα γι' αυτή την ασθένεια και αρχίσαμε σιγά-σιγά να ερευνούμε ποιο ήταν το πρόβλημα και πώς μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε. Πήγαμε στην Σκωτία και είδαμε πάρα πολλούς γιατρούς όλα αυτά τα χρόνια.

Για παράδειγμα η Σταυριάνα είναι πολύ μικροκαμωμένο μωρό, είναι δέκα ετών και είναι μόλις 93 εκατοστόμετρα. Τα χεράκια της είναι πολύ μικρά και έχει τέσσερα δάκτυλα. Επίσης έχει χείλη και φρύδια διαφορετικά, λόγω αυτής της ασθένειας. Ουσιαστικά, το μωρό δεν αναπτύσσεται. Δείχνει σαν να είναι δύο χρονών περίπου.

Κάναμε δύο εγχειρήσεις στο Ισραήλ για το listen handoplugation, μια από τις οποίες ήταν πολύ μεγάλη και διήρκεσε περίπου επτά ώρες. Σε αυτή την επέμβαση κλείσαμε τον οισοφάγο, ώστε να μην κάνει εισρόφηση αέρα στους πνεύμονες».

Τα ταξίδια στο Ισραήλ και η είσοδος στην Εντατική
Από το 2010, η Σταυριάνα και η κ. Ισαβέλλα είδαν πάρα πολλούς επιστήμονες και με τη βοήθεια του κόσμου πέραν από τις επεμβάσεις, επισκέφθηκαν αρκετές φορές το Ισραήλ, όπου υπάρχει εξειδικευμένο κέντρο, για τη συγκεκριμένη νόσο.

«Από το 2017, πηγαίνουμε δύο φορές το χρόνο στο Ισραήλ για να μας δουν οι γιατροί και να αγοράσουμε φάρμακα που στην Κύπρο δεν υπάρχουν, όπως και τη γαστροστομία, η οποία κοστίζει περίπου 400 ευρώ η μια.

Μια φορά πήγαμε στην Κύπρο για να βάλουμε τη γαστροστομία, όμως έκανε δύο ώρες στο χειρουργείο το μωρό και ο γιατρός δεν κατάφερε να το βάλει, με αποτέλεσμα να μπει πολλής αέρας από το στόμα του στους πνεύμονες και να νοσηλευτεί στην εντατική. Δεν λέω ότι δεν είναι καλοί οι γιατροί στην Κύπρο, αλλά εκεί στο Ισραήλ υπάρχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες για τέτοια πράγματα και το παιδί δεν ταλαιπωρείται τόσο πολύ.

Σημειώστε ότι από το 2018, μας έδωσε κάποιος γιατρός αντιβίωση και λόγω υπερκατανάλωσης δημιουργήθηκαν άλλα προβλήματα στη Σταυριάνα».
Ένα από αυτά τα προβλήματα, το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό έχει να κάνει με το έντερό της. Συγκεκριμένα, υπάρχει ανωμαλία στο πεπτικό σύστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα.

«Τώρα χρειαζόμαστε ένα ποσό γύρω στις τριάντα χιλιάδες ευρώ για να πάμε στο Ισραήλ και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, με μια επέμβαση που πρέπει να γίνει. Μέχρι τώρα μαζεύτηκαν περίπου πέντε χιλιάδες ευρώ. Μακάρι να είναι καλά ο κόσμος, προσφέρει όσο μπορεί για τη Σταυριάνα. Για μένα αυτή είναι μεγάλη βοήθεια, γιατί το κόστος είναι πλέον δυσβάσταχτο».

Η ζωή με πέντε παιδιά που ζουν με το ΕΕΕ
Η κ. Ισαβέλα πέραν από τα νοσήλια της Σταυριάνας, έχει να φροντίσει επίσης άλλα τέσσερα παιδιά. Δύο που σπουδάζουν, 21 και 19 ετών, τον δίδυμο αδελφό της Σταυριάνας που φοιτά στην πέμπτη δημοτικού, αλλά και ακόμα ένα εννιάχρονο αγοράκι. Επτά συνολικά άτομα, ζουν με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, που λαμβάνει η κ. Ισαβέλα, η οποία δεν μπορεί να εργαστεί, αφού πρέπει να φροντίζει επί 24ώρου βάσεως την μικρή Σταυριάνα.

«Μόλις γέννησα την μικρή, δεν την ήθελε ο πατέρας της και ούτε την άγγιξε ποτέ. Γι' αυτό ένιωθα ότι για την ασφάλεια του μωρού και τη δική μου, ήταν καλύτερα να χωρίσουμε. Από τότε είμαι μόνη μου, με τα πέντε παιδιά μου.

Τα δύο σπουδάζουν, ένα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ένα στο ΤΕΠΑΚ. Έχω ένα παιδάκι που είναι δίδυμος με την Σταυριάνα και ακόμα ένα παιδί εννέα χρόνων. Ο δίδυμος της Σταυριάνας ευτυχώς είναι μια χαρά, γιατί ήταν σε διαφορετικά σακουλάκια κατά την κύηση και δεν αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα, ζούμε με το ΕΕΕ, γιατί δεν μπορώ να αφήσω τη Σταυριάνα, χρειάζεται συνεχώς φροντίδα και παρακολούθηση. Ευτυχώς τα δύο παιδιά που σπουδάζουν παίρνουν κάποια κουπόνια, για να παίρνουν δωρεάν φαγητό. Δύσκολα τα βγάζουμε πέρα, αλλά εντάξει τι να κάνουμε...»

Ο βουβός πόνος της Σταυριάνας
Το δεκάχρονο αγγελούδι από τη μέρα της γέννησής του, περνά συνεχώς δύσκολες στιγμές, πόνους και χειρουργεία, αλλά όπως λέει η μητέρα της, δεν παραπονιέται. Είναι ένα παιδί που συνεχώς χαμογελά, δίνοντας θάρρος και στους γύρω της και δύναμη για να προχωρήσουν μπροστά.

«Μπορεί να πονά και αυτό το καταλαβαίνει μια μάνα, αλλά δεν θα κλάψει για να τη λυπηθείς. Πρέπει να φθάσει στο απροχώρητο για να κλάψει από τον πόνο και να παραπονεθεί.

Θέλει κυρίως πολλές αγάπες, της αρέσουν τα τραγούδια, τα κινούμενα σχέδια. Είναι ένα μωρό που ταλαιπωρείται, αλλά συνέχεια χαμογελά. Μάλιστα όταν πήγα στη Σκωτία μου είπαν πως παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει λάβει πολλή αγάπη αυτό το παιδί. Και είναι αλήθεια. Τα υπόλοιπα παιδιά μου, της έχουν τρομερή αδυναμία. Θέλουν να είναι συνέχεια δίπλα της και την νοιάζονται...»

Το μήνυμα στον κόσμο
Η κ. Ισαβέλλα, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο, ευχαριστώντας τον για όσα έχει προσφέρει στην Σταυριάνα και ελπίζει ότι ακόμη περισσότεροι θα σταθούν στο πλάι της, σε αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνει.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βοήθησε και να παρακαλέσω όσους μπορούν να βοηθήσουν την Σταυριάνα. Ακόμα και πενήντα σεντ, για μας είναι πολύτιμη η βοήθεια. Εύχομαι ο κόσμος να είναι πάντα δίπλα στη Σταυριάνα».

Όσοι μπορούν να βοηθήσουν την μικρή Σταυριάνα, μπορούν να το πράξουν μέσω του Pay pal: Izabella Christou https://www.paypal.me/helpstavri, ή μέσω της Ελληνικής Τράπεζας στο IBAN CY: 8100 5002 6200 0262 10E7641202

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»