Το ζευγάρι που βοηθά συμπολίτες του σε καραντίνα-«Είμαστε εδώ να δώσουμε αγάπη»

Το lockdown τον περασμένο Μάρτιο ο καθένας το έζησε διαφορετικά. Κάποιοι συνέχισαν να εργάζονται κανονικά, άλλοι εργάζονταν από το σπίτι, ενώ υπήρχαν και αυτοί που οι δουλειές τους είχαν κλείσει. Φυσικό ήταν όταν περνάς τόσες ώρες μέσα στο σπίτι σε κάποια στιγμή να μπουχτίσεις εντούτοις, υπήρχαν και αυτές οι μικρές ανάσες μέσα στην ημέρα όταν μπορούσες να μετακινηθείς για σωματική άσκηση ή να πας σε κάποια υπεραγορά αγοράζοντας ότι χρειαζόσουν. 

Υπήρχαν και αυτοί όμως που μπήκαν σε καραντίνα για 14 ολόκληρες ημέρες, ανήμποροι να αφήσουν τον χώρο τους έστω και για λίγο διότι είτε είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό, είτε ήταν επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος. Αν δεν το έχεις βιώσει, δεν μπορείς να αντιληφθείς πόσο κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία σου και πόσο δύσκολο είναι να μην μπορείς να αυτοεξυπηρετηθείς αγοράζοντας έστω τα βασικά που χρειάζεσαι από μια υπεραγορά. Αν από την άλλη το έχεις ζήσει, τότε καταλαβαίνεις απόλυτα ποιοι ήταν οι λόγοι που ο κύριος Μάμας Πατέρας και η σύζυγός του Γιωργούλλα Πατέρα έγιναν δύο σύγχρονοι «ήρωες» για την περιοχή των Κάτω Πολεμιδιών. 

Μιλώντας στον REPORTER o κ. Mάμας ο οποίος είναι και Δημοτικός Σύμβουλος της περιοχής, εξηγεί πως πήραν την απόφαση να στηρίξουν όσους βρίσκονται σε καραντίνα και χρειάζονται βοήθεια. 

Τόσο ο κ. Μάμας όσο και η σύζυγός του Γιωργούλλα, η οποία είναι εκπαιδευτικός, μπήκαν σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες μετά από θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στην οικογένειά τους. Πιο συγκεκριμένα ο γιός τους, η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά προσβλήθηκαν από την νόσο τους κορωνοϊού με αποτέλεσμα, οι ίδιοι να θεωρούνται επαφές και να μείνουν στο σπίτι.

«Προσέχαμε πολύ να μην μεταδώσουμε τον ιό μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε κορωνοϊό. Παρόλο που γνωρίζαμε ότι λόγω της ηλικίας μας, το πιο πιθανό ήταν να το ξεπεράσουμε με ευκολία έπρεπε να σεβαστούμε όλους τους υπόλοιπους, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι είναι ευάλωτοι και μπορούν να χάσουν την ζωή τους αν προσβληθούν από αυτό τον ίο» εξήγησε ο κ. Μάμας.
Η κ. Γιωργούλα μας ανέφερε ότι η εμπειρία της καραντίνας ήταν δύσκολη και την βίωσαν πολύ άσχημα. Είδαν και αντιλήφθηκαν τις τρομερές δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν όπως το να χρειάζεσαι κάτι και να μην μπορείς να ανοίξεις την πόρτα σου να το εξασφαλίσεις. «Μιλούμε για βασικά πράγματα, φάρμακα και ψώνια που δεν μπορούσαμε να έχουμε ανά πάσα στιγμή». Την ίδια στιγμή η κ. Γιωργούλλα τόνισε ότι υπάρχουν και στιγμές στην καραντίνα όπου η ψυχολογία ενός ανθρώπου μπορεί να πέσει πολύ χαμηλά με τον κ. Μάμα να συμπληρώνει ότι αυτό οφείλεται και στο ότι έπρεπε να μείνουν μακριά από φίλους και την οικογένειά τους. 

Γι' αυτό τον λόγο λοιπόν, επειδή γνώριζαν πως μπορεί να αισθάνεται κάποιος που είναι κλεισμένος στο σπίτι του, αποφάσισαν να προσφέρουν βοήθεια σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα. «Αποφασίσαμε, όποιος μας πάρει τηλέφωνο να τον εξυπηρετούμε αγοράζοντας φάρμακα και ψώνια ενώ ταυτόχρονα, είμαστε στην διάθεση των κατοίκων των Κάτω Πολεμιδιών αν θέλουν να μιλήσουν σε κάποιον στον τηλέφωνο για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ή κάτι που τον απασχολεί».
Όταν οι κάτοικοι επικοινωνήσουν με το «ηρωικό» αυτό ζευγάρι οι ίδιοι μεταφέρουν τα ψώνια έξω από την πόρτα όσων τα χρειάζονται ενώ σε περιπτώσεις που ποσά δεν είναι υπέρογκα και φτάνουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, πληρώνουν οι ίδιοι για τις ανάγκες των άλλων. «Εμείς είμαστε έτοιμοι εδώ να δώσουμε αγάπη σε όσους το χρειάζονται».

Ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να ανταποκρίνεται και οι ίδιοι τρέχουν να τους εξυπηρετήσουν με ευχαρίστηση. «Είναι στιγμές που πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα» σημειώνει τέλος η κ. Γιωργούλλα.

Εξάλλου όπως τόνισε ο κ. Μάμας, αυτός και η σύζυγός του δεν αγάπησαν ποτέ τα χρήματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που από τότε που θυμάται τον εαυτό του μικρός ο κ. Μάμας μέχρι και σήμερα που είναι Δημοτικός Σύμβουλος προσφέρει στους γύρω του διαθέτοντας τον μισθό του πίσω στην κοινότητα και τον κόσμο. «Αφού με τίμησαν με την ψήφο τους προσπάθειά μου είναι να βοηθήσω τα άτομα τα οποία έχουν πραγματική ανάγκη. Διότι γνωρίζουμε όλοι μας ότι στην κοινωνία υπάρχουν και οι επιτήδειοί…» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ως πρόεδρος της Κοινωνική Προνοίας του Δημοτικού Συμβουλίου και μέσω του ταμείου που υπάρχει για τους «άπορους» φοιτητές ο κ. Μάμας ακόμα, συνεισφέρει προσφέροντας χρήματα σε αυτούς που χρειάζονται βοήθεια κάθε χρόνο όπως φοιτητές. 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας