Η ανακοίνωση του Holistic για το θάνατο ασθενή με κορωνοϊό

Θετικός στον κορωνοϊό μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στο Πρότυπο Κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης «Η Μεταμόρφωσις» ("Holistic") στη Σωτήρα Αμμοχώστου, ο ασθενής ηλικίας 80 ετών που έχασε χθες τη ζωή του ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς, σύμφωνα με το κέντρο.
 
Σε ανακοίνωση του το κέντρο διευκρινίζει τις συνθήκες θανάτου του 80χρονου, ο οποίος δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας με χθεσινή ανακοίνωση.
 
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο 80χρονος ασθενής νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας μετά από Γαστρορραγία - Διάτρηση Κοίλου Σπλάχνου, αφού πρώτα υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού με αρνητικό αποτέλεσμα. Στις 22 Δεκεμβρίου ο άνδρας έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Λάρνακας και στάλθηκε στο Πρότυπο Κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης "Η Μεταμόρφωσις" ("Holistic"), χωρίς όμως να περιλαμβάνεται στα χαρτιά του αρνητικό τεστ κορωνοϊού, όπως προβλέπεται από το Γενικό Νοσοκομείο».
 
Προστίθεται ότι «σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες του Υπουργείου Υγείας, ο ασθενής εισήχθη στο Κέντρο Φροντίδας και απομονώθηκε προληπτικά για 15 μέρες σε ειδικό θάλαμο με ειδική περίθαλψη από το προσωπικό του Κέντρου, το οποίο λάμβανε όλα τα απαραίτητα αλλά και εξαντλητικά αυστηρά μέτρα προφύλαξης και προστασίας, τόσο των ίδιων όσο και του υπόλοιπου προσωπικού».
 
Ωστόσο, συνεχίζει η ανακοίνωση «μόλις διαπιστώθηκε ότι ο ασθενής παρουσίαζε συμπτώματα κορωνοϊού» διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς στις 26 Δεκεμβρίου με ασθενοφόρο από το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου υποβλήθηκε σε εξέταση με θετική ένδειξη.
 
Μετά την εξέλιξη αυτή «το προσωπικό και οι ένοικοι του Κέντρου Φροντίδας και Αποκατάστασης «υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού στις 26 Δεκεμβρίου αλλά και σε επαναληπτικό στις 28 Δεκεμβρίου χωρίς να προκύψει κανένα θετικό κρούσμα, κάτι που αποδεικνύει ότι ο ασθενής έλαβε εξιτήριο, όντας θετικό κρούσμα από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από το νοσηλευτήριο».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας