«Όπου υπάρχει φιλότιμο, αγάπη και αλληλεγγύη, οι μάχες κατά των ασθενειών κερδίζονται»

Βρίσκονται εδώ και εννέα μήνες, στην πρώτη γραμμή. Οι μάχες που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν, προκαλούν συγκίνηση, όπως και τρόπος που αντιμετωπίζουν τους ασθενείς με κορωνοϊό. Πρόκειται για τους επαγγελματίες υγείας στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που σηκώνει το πιο μεγάλο βάρος της πανδημίας.

Η «καπετάνιος» του Νοσοκομείου Αναφοράς, Αμαλία Χατζηγιάννη, κάνοντας ένα συναισθηματικό απολογισμό της χρονιάς, στέλνει εκ μέρους του προσωπικού μήνυμα προς όλους τους πολίτες. Ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης, που πρέπει να λάβουμε όλοι μας, αφού προέρχεται από ανθρώπους που εργάζονται με φιλότιμο, αγάπη και αλληλεγγύη...
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Αυτό δεν πωλείται και δεν αγοράζεται… Έτσι δεν μπορώ, παρά να σας πω ευχαριστώ»

Το μήνυμα της Διευθύντριας του Νοσοκομείου Αναφοράς
«Τα συναισθήματά μου κατά τη διάρκεια της πανδημίας…

Όταν αποφασίστηκε να τεθεί το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εμπροσθοφυλακή στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, της ανέλπιστης πανδημίας, αυτού του αόρατου εχθρού, ασφαλώς ο προβληματισμός μας έφτασε στην κορύφωση. Το αρχικό λυτρωτικό φάρμακο ήταν η καταφυγή μας σε αυτοκριτική και αυτογνωσία, για να εντοπίσουμε με τον μέγιστο ανθρωπισμό, αλλά και ρεαλισμό τη δυνατότητα μας για την ιερή αποστολή μας. Επιλέξαμε την ταπείνωση… Αποκλείσαμε από την μια τον πανικό της ευθύνης και από την άλλη, την αλαζονεία και τον εγωισμό που μπορεί να εκπηγάζει από την επιλογή μας να είμαστε στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού. Η πορεία στο άγνωστο που αναβαθμίζει άγχη και αγωνίες, ο φόβος της μόλυνσης, ο φόβος για τους αγαπημένους μας, η ανασφάλεια για τις αντοχές μας, έπρεπε να δαμαστούν και να επιστρατευτούν όλες οι επιστημονικές και ανθρωπιστικές μας δυνατότητες, για να στηρίξουμε αλλά και να δικαιώσουμε τους ασθενείς μας, που μας έβλεπαν ως τη μοναδική σανίδα σωτηρίας τους.

Η επιθυμία των ασθενών μας για θεραπεία, έγινε ο φάρος των ενεργειών μας. Μέσα από αυτό το σκεπτικό, εδράζεται ο προγραμματισμός και η οργάνωσή μας, μέσα από μια πρωτοφανή συλλογικότητα και ομαδικότητα, όλων των φορέων του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Τότε αισθανθήκαμε και τη μεγάλη αλληλεγγύη της πολιτείας, της κοινωνίας, των ΜΜΕ, αλλά και του απλού πολίτη. Δεν προσφέραμε μόνο στους ασθενείς μας θεραπευτική αγωγή, αλλά και αισιοδοξία ψυχολογική και συναισθηματική αρωγή. Το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου μας έγινε υποκατάστατο της οικογενειακής θαλπωρής του ασθενούς.

Η πανδημία ευχόμαστε να εξαφανιστεί, έχει όμως κερδίσει το ανθρωπιστικό ιδεώδες. Όπου υπάρχει φιλότιμο, αγάπη, αγωνιστικότητα, αλληλεγγύη και ανθρωπισμός, οι μάχες κατά των ασθενειών κερδίζονται. Αυτό το μήνυμα στέλνει το Νοσοκομείο Αναφοράς. Κάθε εξιτήριο ήταν για όλους ευτυχία, χαρά και χείμαρρος ενθουσιασμού. Η πανδημία έφερε τόσα δεινά, αλλά έχει αναδείξει και αρετές του λαού μας. Η αμοιβαία μας χρησιμότητα και συμπαράταξη, είναι η κορύφωση της αρετής. Η αλληλεγγύη η αγάπη και η ταπείνωση, δεν είναι μόνο θεραπευτική αγωγή, αλλά πρέπει να είναι και ο ιδανικός στόχος της παιδείας μας».
 
Καλό νέο έτος σε όλους… Γρήγορη ανάρρωση σε όλους τους ασθενείς και καλή δύναμη στους επαγγελματίες υγείας της χώρας μας. Σας ευχαριστούμε...
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο