Παρασκευή 30 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεκαθάρισε για τη λειτουργιά νηπιαγωγείων και των σχολείων ο Προδρόμου

  30/12/2020 13:05
Ξεκαθάρισε για τη λειτουργιά νηπιαγωγείων και των σχολείων ο Προδρόμου

Ξεκαθάρισε για τη λειτουργιά νηπιαγωγείων και των σχολείων ο Προδρόμου

  30/12/2020 13:05
Κανονικά συνεχίζουν την λειτουργία τους νηπιαγωγεία, τόσο τα ιδιωτικά όσο και τα δημόσια και τα κοινοτικά.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ξεκαθάρισε το τοπίο, λέγοντας ότι το διάταγμα αφορά μόνο Δημοτικά και σχολεία Μέσης εκπαίδευσης, ενώ τα νηπιαγωγεία και η προδημοτική, θα λειτουργήσουν κανονικά και θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου.

Οι μαθητές Δημοτικών και Μέσης Εκπαίδευσης, στις 7 και 8 Ιανουαρίου, θα βρίσκονται στο σπίτι και η εκπαίδευσή τους θα γίνει εξ αποστάσεως μέσω τηλεκπαίδευσης. Βάση διατάγματος, η τηλεκπαίδευση αφορά μόνο τις δύο αυτές ημέρες.

«Ο λόγος που θα γίνει η εκπαίδευση δεν είναι επειδή υπάρχουν πολλά κρούσματα στα σχολεία. Παίρνονται κάποια μετρά υγειονομικής προφύλαξης. Έχουμε πει πως για δυο μέρες παρατείνεται το διάστημα που τα παιδιά δεν πάνε σχολείο, θα κάνουν μάθημα από το σπίτι. Αυτή είναι η απόφαση», τόνισε ο κ. Προδρόμου.

Όσον αφορά τα κρούσματα, ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι από τον Σεπτέμβριο υπήρξαν μόλις 1,450 θετικά κρούσματα σε όλο το σύστημα, δηλαδή, το 1,2% στον πληθυσμό. «Ήταν σχετικά ασφαλείς υγειονομικοί χώροι τα σχολεία»

Ερωτηθείς για τις εξετάσεις τετραμήνων, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ακυρωθούν. «Εφόσον κάνουμε σχολείο, η αξιολόγηση είναι μέρος του. Αν κάποιοι πουν δεν έγιναν μαθήματα, δεν πρέπει να γίνουν εξετάσεις, τότε τα παιδιά πρέπει να χάσουν την χρονιά; Με την ιδιά λογική δεν πρέπει να γίνουν Παγκυπρίες. Αν τα δεδομένα δεν αλλάξουν οι εξετάσεις θα μετατεθούν. Σε αυτό το σενάριο, οι εξετάσεις θα γίνουν μετά όταν επιστρέψουν»
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας