Ξεκαθάρισε για τη λειτουργιά νηπιαγωγείων και των σχολείων ο Προδρόμου

Κανονικά συνεχίζουν την λειτουργία τους νηπιαγωγεία, τόσο τα ιδιωτικά όσο και τα δημόσια και τα κοινοτικά.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ξεκαθάρισε το τοπίο, λέγοντας ότι το διάταγμα αφορά μόνο Δημοτικά και σχολεία Μέσης εκπαίδευσης, ενώ τα νηπιαγωγεία και η προδημοτική, θα λειτουργήσουν κανονικά και θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου.

Οι μαθητές Δημοτικών και Μέσης Εκπαίδευσης, στις 7 και 8 Ιανουαρίου, θα βρίσκονται στο σπίτι και η εκπαίδευσή τους θα γίνει εξ αποστάσεως μέσω τηλεκπαίδευσης. Βάση διατάγματος, η τηλεκπαίδευση αφορά μόνο τις δύο αυτές ημέρες.

«Ο λόγος που θα γίνει η εκπαίδευση δεν είναι επειδή υπάρχουν πολλά κρούσματα στα σχολεία. Παίρνονται κάποια μετρά υγειονομικής προφύλαξης. Έχουμε πει πως για δυο μέρες παρατείνεται το διάστημα που τα παιδιά δεν πάνε σχολείο, θα κάνουν μάθημα από το σπίτι. Αυτή είναι η απόφαση», τόνισε ο κ. Προδρόμου.

Όσον αφορά τα κρούσματα, ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι από τον Σεπτέμβριο υπήρξαν μόλις 1,450 θετικά κρούσματα σε όλο το σύστημα, δηλαδή, το 1,2% στον πληθυσμό. «Ήταν σχετικά ασφαλείς υγειονομικοί χώροι τα σχολεία»

Ερωτηθείς για τις εξετάσεις τετραμήνων, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ακυρωθούν. «Εφόσον κάνουμε σχολείο, η αξιολόγηση είναι μέρος του. Αν κάποιοι πουν δεν έγιναν μαθήματα, δεν πρέπει να γίνουν εξετάσεις, τότε τα παιδιά πρέπει να χάσουν την χρονιά; Με την ιδιά λογική δεν πρέπει να γίνουν Παγκυπρίες. Αν τα δεδομένα δεν αλλάξουν οι εξετάσεις θα μετατεθούν. Σε αυτό το σενάριο, οι εξετάσεις θα γίνουν μετά όταν επιστρέψουν»

Δειτε Επισης

Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»
Τις προτάσεις του ΚΥΣΑΤΣ για ενίσχυση διαδικασίας αναγνώρισης σπουδών αναμένει η Βουλή