Άλλα 33 κρούσματα στα κατεχόμενα

Τριάντα τρία συνολικά κρούσματα, τα 23 εγχώρια, ανακοίνωσε το «υπουργείο υγείας» στα κατεχόμενα σε σύνολο 2519 διαγνωστικών ελέγχων.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, δύο από τα νέα περιστατικά προέρχονται από αεροπορικές αφίξεις, 8 είναι από επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα και βρίσκονταν υπό περιορισμό.
 
Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στα κατεχόμενα έφτασε τα 1532 σε συνολικά 325.716 τεστ. Σήμερα πήραν εξιτήριο 18 άτομα, ενώ εξακολουθούν να βρίσκονται υπό θεραπεία 217.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα εν τω μεταξύ καβγάς προκλήθηκε στην «κυβέρνηση» επειδή οι αποφάσεις της «επιτροπής λοιμωδών/μεταδοτικών ασθενειών» του «υπουργείου υγείας» δεν δημοσιεύθηκαν στην «επίσημη εφημερίδα» και αγνοήθηκαν από τον «πρωθυπουργό» με τον «υπουργό υγείας» να αντιδρά έντονα ειδικά για τις αποφάσεις του «πρωθυπουργού» Σανέρ που αφορούν τις επαφές μεταξύ «νότου» και «βορρά» - όπως αναφέρεται, εννοώντας τους Τ/κ εργαζόμενους στις ελεύθερες περιοχές – αλλά και το κλείσιμο των μπαρ και των ταβερνών.
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις, στη σημερινή συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί φέρεται να είπε στον «πρωθυπουργό» Σανέρ «εάν δεν εφαρμόζετε τις αποφάσεις εμένα δεν με χρειάζεστε. Απομακρύνετέ με. Δεν μπορώ να δουλέψω έτσι». Η ιστοσελίδα γράφει ότι χρειάστηκε η παρέμβαση άλλων «υπουργών» για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
 
Ο κ. Σανέρ σε δηλώσεις του στην Χαμπέρ Κίπρις είπε ότι στο «υπουργικό» συζητούνται όλα τα θέματα αλλά ο κ. Πιλλί δεν του είπε «απομακρύνετέ με από τα καθήκοντά μου», ούτε και υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ τους.
 
Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας