Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

«Το εμβόλιο αποτελεί μια από τις νίκες της επιστημονικής κοινότητας»

  29/12/2020 12:24
«Το εμβόλιο αποτελεί μια από τις νίκες της επιστημονικής κοινότητας»

«Το εμβόλιο αποτελεί μια από τις νίκες της επιστημονικής κοινότητας»

  29/12/2020 12:24
Η έγκριση και διάθεση εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού αποτελεί μια από τις νίκες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου. 

Ο κ. Αγαθαγγέλου είπε ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος ενθαρρύνει και αναμένει ότι όλοι θα επιδείξουν την ανάλογη ευθύνη με την ανταπόκριση τους στους εμβολιασμούς.

Σε δηλώσεις του με την ευκαιρία της έναρξης των εμβολιασμών κατά της Covid-19 στην Κύπρο, ο κ. Αγαθαγγέλου είπε ότι
η διαχείριση της πανδημίας απαιτεί υπευθυνότητα εκ μέρους όλων και κυρίως σε ατομικό επίπεδο μέσα από την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Η γνωριμία με την νόσο Covid-19 έχει ολοκληρωθεί, είπε, προσθέτοντας ότι «ως ιατρική κοινότητα επικεντρωνόμαστε στο τρίπτυχο «Πρόληψη-Προστασία-Πρόβλεψη».Μέχρι στιγμής τα εργαλεία που είχαμε για εφαρμογή του τρίπτυχου «Π-Π-Π», ήταν τα lockdown και τα μέτρα ατομικής προστασίας "Χέρια-Αποστάσεις-Μάσκες"».

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, οι πολύτιμες γνώσεις που έχουμε αποκτήσει μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας ως παγκόσμια επιστημονική και ιατρική κοινότητα, έχουν οδηγήσει στην παρασκευή, έγκριση και διάθεση των εμβολίων τα οποία θα αποτελέσουν ένα πολύ σημαντικό ενισχυτικό εργαλείο για την αποτελεσματική διαχείριση και εξελικτικά εκρίζωση της πανδημίας Covid-19.

Η επιστροφή στην κανονικότητα, τόνισε, θα εξαρτηθεί συνδυαστικά και από την ανταπόκριση του πληθυσμού στον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Ο κ. Αγαθαγγέλου χαρακτήρισε το εμβόλιο ως μια νίκη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

«Η έγκριση και διάθεση εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού αποτελεί μια από τις νίκες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται», είπε.

Πρόσθεσε ότι η εμπειρία αυτή μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την έγκαιρη αντιμετώπιση πανδημιών και στο μέλλον.

«Ευρύτερα, η εμπλουτισμένη γνώση της ιατρικής επιστήμης ενάντια της Covid-19, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την έγκαιρη αντιμετώπιση πανδημιών στο μέλλον, με μεθόδους που θα αποτρέπουν φοβικές κοινωνίες και αναιμικές οικονομικές δραστηριότητες απροσδιόριστης διάρκειας», σημείωσε.

Οι αντοχές μας κάτω από υγειονομική πίεση λόγω πανδημιών και της Covid-19 ιδιαίτερα απαιτούν λύσεις που περιλαμβάνουν την αξιοποίηση όλων των ιατροφαρμακευτικών εργαλείων και τα εμβόλια αποτελούν μέρος αυτής της αντιμετώπισης, συνέχισε.

Ο κ. Αγαθαγγέλου είπε στο ΚΥΠΕ ότι  ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, στο πλαίσιο της αποστολής του για διασφάλιση του δημόσιου αγαθού που είναι η υγεία και με αίσθημα ευθύνης έναντι των μελών του, των επαγγελματιών υγείας και όλων των πολιτών ενθαρρύνει και αναμένει ότι όλοι, θα επιδείξουν την ανάλογη ευθύνη με την ανταπόκριση τους στους εμβολιασμούς.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας