BINTEO: Εμβολιάστηκε ο Αρχιεπίσκοπος-Ευχαριστίες στους επιστήμονες (pics)

Το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 έλαβε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’, ο οποίος έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες για την τήρηση των μέτρων, ώστε να εξέλθουμε από τις δύσκολες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Μιλώντας μετά τον εμβολιασμό του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι η διαδικασία ήταν ομαλή και δεν αισθάνθηκε καμία ενόχληση. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επιστήμονες που ανακάλυψαν αυτό το εμβόλιο που θα βοηθήσει τον κόσμο να αποκτήσει αντισώματα και να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι μαζί με τις άλλες ασθένειες που ζούμε θα ζήσουμε και με αυτή την ασθένεια. Θα έχουμε μια ασφάλεια με το εμβόλιο, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρέπει να είμαστε αυστηροί, να τηρούμε τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, διότι αν δεν τα τηρούμε δεν θα πάμε καθόλου καλά», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. 

Πρόσθεσε πως η δική του θέση εξ αρχής, την οποία μετέφερε και στην Κυβέρνηση, ήταν ότι «πρέπει να γίνουμε αυστηροί και κάλεσα και τους Ιερείς μας και τους εκκλησιαζόμενους ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, όλοι μας πρέπει ο ένας να προφυλάξει τον άλλο και τον εαυτό του, αλλά και τον συνάνθρωπό του και πιστεύω ότι κανένας δεν κόλλησε μέσα στην εκκλησία, διότι από την αρχή εφαρμόζαμε ο καθένας να κάθεται σε απόσταση από τον άλλο και να φορά τη μάσκα. Εκεί που τα χαλούσαν λίγο ήταν την ώρα που πήγαιναν να κοινωνήσουν και το είπα πολλές φορές, αν υπάρχουν πολλοί που θέλουν να κοινωνήσουν να βγάζουμε και δεύτερο και τρίτο Άγιο Ποτήριο».

Όταν έχουμε γιορτές και μνημόσυνα και εκεί το χαλούμε, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. «Να βγάζουν τραπεζάκια έξω, να έχουν σακουλάκια και υπάρχουν και φτυαράκια πλαστικά. Δυστυχώς, παίρνουν τα κόλλυβα, πηγαίνουν πιο πέρα και κάνουν πηγαδάκια. Πρέπει να μάθουν ο ένας να μην μπαίνει στα μούτρα του άλλου. Εάν δεν το συνειδητοποιήσουμε αυτό το πράγμα, ο ιός δεν θα φύγει. Δεν πρέπει να δεχόμαστε ο ένας να μπαίνει στα μούτρα του άλλου, εάν δεν γίνουμε αυστηροί δεν θα απαλλαγούμε από τον ιό», ανέφερε.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επεσήμανε ότι «ο ιός δεν αφήνει ούτε νέους ούτε ηλικιωμένους για αυτό πρέπει να προσέχουμε όλοι και κυρίως εμείς που έχουμε και κάποια προβλήματα, είμεθα ευπαθείς. Για αυτό εγώ ήρθα και φιλοδοξούσα να το βάλω από τους πρώτους για να αρχίσουμε να δημιουργούμε αντισώματα και να αντιμετωπίσουμε τον ιό πιο γρήγορα».

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ