Απογοήτευση ΠΙΣ για στοχοποίηση ιατρών-Κοινός εχθρός η πανδημία

Την απογοήτευση του ότι τις τελευταίες μέρες επιχειρείται στοχοποίηση γιατρών και καταλογισμός ευθυνών, για τα προβλήματα στελέχωσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων που προϋπήρχαν της έξαρσης της πανδημίας, εκφράζει σε ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος.

«Ο ΠΙΣ δεν διακρίνει τα μέλη του σε γιατρούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και στέλνει μήνυμα συνεργασίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καλώντας τους να αντιληφθούν ότι ο κοινός μας εχθρός είναι η πανδημία Covid-19», προστίθεται.

Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι αναγνωρίζει επίσης τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι συνάδελφοι στα δημόσια νοσηλευτήρια καλούνται εδώ και καιρό και ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας, να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.
 
«Ουδείς αμφισβητεί το γεγονός ότι το ξέσπασμα της πανδημίας συνέπεσε με τα πρώτα βήματα της μεταρρύθμισης της υγείας και δοκιμάζει σκληρά όλο το σύστημα και ιδιαίτερα τα δημόσια νοσηλευτήρια, τα οποία όλοι επικαλούμαστε ως ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο ΠΙΣ αναφέρει ακόμα ότι δεν είναι ώρα ούτε για αποπροσανατολισμό από ευθύνες, ούτε για επίδειξη ισχύος. Είναι η ώρα της υπέρβασης ώστε να προστατεύσουμε από κοινού τη δημόσια υγεία.

«Τονίζουμε την ανάγκη ενός σωστού στρατηγικού σχεδιασμού, χωρίς σπασμωδικές επιτάξεις «στα τυφλά», σε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα ώστε η εφαρμογή του είναι αποτελεσματική και υποστηρικτική για τη δημόσια υγεία και την αντιμετώπιση της πανδημίας», καταλήγει ο ΠΙΣ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή