Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Απευθείας εμπόριο και πτήσεις για τη νέα χρονιά, ευχήθηκε ο Τατάρ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του

  28/12/2020 21:43
Απευθείας εμπόριο και πτήσεις για τη νέα χρονιά, ευχήθηκε ο Τατάρ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του

Απευθείας εμπόριο και πτήσεις για τη νέα χρονιά, ευχήθηκε ο Τατάρ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του

  28/12/2020 21:43
Σε μήνυμά του για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά προς τους Χριστιανούς που διαμένουν στα κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ έκανε λόγο σε απάνθρωπη απομόνωση που επιβάλλεται στους Τουρκοκύπριους και επηρεάζει και τους ανθρώπους που ζουν και επενδύουν στην «χώρα» και την αγαπούν.
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος σήμερα αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτη χαρακτήρισε ντροπιαστικό το γεγονός ότι συνεχίζονται οι περιορισμοί στο εμπόριο και στις απευθείας πτήσεις παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν στους Τουρκοκύπριους και ευχήθηκε όπως η νέα χρονιά αποτελέσει την ευκαιρία να ανοίξει ο δρόμος για τήρηση των υποσχέσεων που δόθηκαν στους Τουρκοκύπριους και διεξαγωγή απευθείας εμπορίου και απευθείας πτήσεων ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους και στις άλλες χώρες του κόσμου. 
 
Επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι παρά την θετική στάση των Τουρκοκυπρίων η ελληνοκυπριακή πλευρά με τις μαξιμαλιστικές της απαιτήσεις απέρριψε τον διαμοιρασμό της διοίκησης και των φυσικών πόρων κατά την αποτυχημένη κατάληξη του σχεδίου Ανάν το 2004 και της διεθνούς διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα το 2017, ο κ. Τατάρ είπε ότι πλέον εργάζονται με την στήριξη της Τουρκίας για ένα μοντέλο λύσης συνεργασίας δύο κρατών που ζουν πλάι-πλάι στην βάση της κυριαρχικής ισότητας. 
 
Ευχαριστώντας τους αλλοδαπούς που ζουν στα κατεχόμενα για τα μηνύματα που του απέστειλαν μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων τον Οκτώβριο του 2020, ο Ερσίν Τατάρ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμβολή και την βοήθεια που προσφέρουν αυτοί στην τουρκοκυπριακή κοινότητα οικονομικά και πολιτιστικά.
 
Στα θέματα της «υπηκοότητας» και της ιδιοκτησίας λαμβάνουν υπόψη τα προβλήματα των αλλοδαπών που ζουν στα κατεχόμενα και ότι άρχισαν διάλογο με οργανώσεις πολιτών πάνω σε αυτά τα θέματα, κατέληξε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας