Πέραν των 70.000 επισκέφθηκαν το Βαρώσι-«Ήταν κίνηση σφραγίδα»

Πέραν των 70.000 ατόμων από τα κατεχόμενα και τις ελεύθερες περιοχές επισκέφθηκαν το μέρος της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού που άνοιξε, από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αρτέρ, σημειώνοντας ότι παρά τις συνθήκες πανδημίας, την περιοχή επισκέπτονται καθημερινά 500-1000 άτομα, ενώ τα σαββατοκύριακα ο αριθμός φτάνει τις 7.000.
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Γενί Ντουζέν γράφει σήμερα ότι ο κ. Αρτέρ ανέφερε ότι παράλληλα με την ασφαλτόστρωση των δρόμων και τα πεζοδρόμια, όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν, μπορούν να διανύσουν μια απόσταση πέραν των 3,5 χιλιομέτρων με ποδήλατο, ενώ υπάρχουν επίσης εκεί οκτώ καντίνες και μετακινούμενες τουαλέτες. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Αρτέρ, ο «δήμος» συνεχίζει τις εργασίες που αφορούν έργα υποδομής, όπως νερό, ηλεκτρισμό και τηλέφωνα, ενώ «αστυνομικοί» με σκούτερ περιπολούν συνεχώς στην περιοχή.  Υποστήριξε ότι η απόφαση για άνοιγμα του Βαρωσιού είναι θετική και αν υπάρχει βούληση από τους ηγέτες θα μπορούσε να είναι επωφελής και για την επίλυση του Κυπριακού. Θετικό βήμα το άνοιγμα, είπε, αλλά δεν είναι αρκετό. «Πρέπει να ακούγονται φωνές παιδιών και ανθρώπων από τα σπίτια», ανέφερε.
 
Προγραμματίζουν, συνέχισε, να ανοίξουν δύο παραλίες για το κοινό, η μία θα είναι εκείνη που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο Palm Beach και η άλλη δίπλα από εκείνο που οι Τούρκοι αποκαλούν λιμάνι Deve.
 
Μετά την αύξηση των κρουσμάτων στα κατεχόμενα, έχουν απολυμανθεί τα 600 ποδήλατα που προσφέρονται για χρήση στο Βαρώσι, ενώ απολυμαίνονται και μετά από κάθε χρήση, σύμφωνα με ανακοίνωση του «δήμου» Αμμοχώστου, στην οποία προστίθεται ότι το κόστος για δίωρη χρήση ανέρχεται στις 10 λίρες Τουρκίας (ΤΛ) και ότι τα χρήματα μπορούν να καταβάλλονται μόνο με πιστωτική κάρτα
 
Σε δηλώσεις του προχθές ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ είπε ότι το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης θα «πάει πέρα από τα συνηθισμένα» στο Κυπριακό και είναι σημαντικό βήμα για το μέλλον της «χώρας».

Η περιοχή θα μετατραπεί από στρατιωτική σε μη στρατιωτική ζώνη, πρόσθεσε. «Ήταν πολύ καλό το άνοιγμα του Βαρωσιού και έβαλε την σφραγίδα του στο 2020. Καταγράφηκε ως μια σημαντική κίνηση με την στήριξη της Τουρκίας μέσα στο 2020. Αυτή την στιγμή ανοίξαμε την παραλία, είναι δημόσιος χώρος, δεν αγγίξαμε ιδιωτική περιουσία. Πλέον μπορούμε να κοιτάζουμε το Βαρώσι ως ανοικτή περιοχή».
 
Σημειώνεται ότι όταν ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι είχε αναφερθεί στο Βαρώσι στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους τρεις της «συγκυβέρνησης» που είχε επισκεφθεί την Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα, είχε πει ότι συνεχίζεται η διαδικασία ανοίγματος, τώρα είναι ανοικτό το παραλιακό μέτωπο και η λεωφόρος Δημοκρατίας, ενώ κατά την προσεχή περίοδο θα υπάρξουν και νέες εξελίξεις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ