Μικρές και σταθερές συναθροίσεις συστήνει το Υπ. Υγείας-Καθοριστικές οι επόμενες εβδομάδες

Καθοριστικές είναι οι επόμενες εβδομάδες για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας σύμφωνα με το Υπ. Υγείας, που καλείς τους πολίτες να δημιουργούν μικρές και σταθερές ομάδες στις συναθροίσεις τους για την μείωση της διασποράς του ιού.

Συγκεκριμένα  το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι βρίσκεται σε ισχύ, σύμφωνα με Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, το μέτρο για μέγιστο όριο 10 προσώπων (περιλαμβανομένων και των ανήλικων) σε οικίες. 

«Το συγκεκριμένο μέτρο αποφασίστηκε με βάση την ευρύτερη φιλοσοφία των μέτρων που ισχύουν και επικεντρώνονται στον περιορισμό των κοινωνικών συναθροίσεων και των επαφών που επιτυγχάνεται μέσω της δημιουργίας μικρών σταθερών ομάδων ατόμων (bubbles) σύμφωνα και με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC)».

Η ανακοίνωση συνεχίζει τονίζοντας ότι «τις προηγούμενες μέρες των εορτών των Χριστουγέννων παρατηρήθηκε σε πολλές περιπτώσεις ότι, παρόλο που τηρήθηκε μεν το μέτρο των 10 ατόμων ανά οικία, οι ομάδες αυτές ήταν διαφορετικές σε κάθε συνάθροιση, φαινόμενο που απέχει από τη φιλοσοφία των σταθερών επαφών και εγκυμονεί κινδύνους για τη διασπορά του ιού και τη δημιουργία συρροών κρουσμάτων».

«Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αφού οι αυξημένοι αριθμοί στις νοσηλείες δείχνουν ότι το Σύστημα Υγείας δέχεται ήδη μεγάλη πίεση. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για τις αντοχές των νοσηλευτηρίων σε υποδομές και ανθρώπινο προσωπικό, αφού αναμένεται ότι ορισμένα από τα θετικά περιστατικά αυτών των ημερών θα χρειαστούν νοσηλεία. Για να μπορέσουν οι επαγγελματίες υγείας να βοηθήσουν τους ασθενείς COVID-19 που πιθανόν να χρειαστούν νοσηλεία χρειάζεται η συμβολή των πολιτών και η προσεκτική συμπεριφορά και εφαρμογή των σχετικών πρωτοκόλλων από όλη την κοινωνία, και πρωτίστως ο περιορισμός των επαφών».
 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας