Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στη Στέγη Ηλικιωμένων στην Κισσόνεργα

Οι ένοικοι στην Στέγη Ηλικιωμένων “Φροντίδα” στην Κισσόνεργα, ήταν οι πρώτοι κάτοικοι Πάφου που εμβολιάστηκαν σήμερα κατά του COVID- 19, εκφράζοντας συγκίνηση και δηλώνοντας ότι ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο μακριά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Νικόλας Κωμοδρόμου Χριστοδούλου, υπεύθυνος της Στέγης Ηλικιωμένων “Φροντίδα“ στην Κισσόνεργα ανέφερε πως οι εμβολιασμοί ολοκληρώθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα και με ιδιαίτερη συνεργασία από τα άτομα της τρίτης ηλικίας που φιλοξενεί η Στέγη Ηλικιωμένων “Φροντίδα”. Όπως ανέφερε ο κ. Κωμοδρόμου, οι νοσηλευτές του ΓΝ Πάφου αφίχθησαν στη Στέγη γύρω στις 0845 και άρχισε ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων της Στέγης. Όλα κύλησαν είπε ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα.  Ο ίδιος ευχήθηκε όπως αυτοί οι εμβολιασμοί αποτελέσουν την αρχή του τέλους του κορωνοϊού που ταλαιπώρησε όλη την ανθρωπότητα αλλά κυρίως τα άτομα της προχωρημένης ηλικίας άνω των 60 και 70 ετών.

Ερωτηθείς πώς αντιμετώπισαν οι οικείοι των ηλικιωμένων που φιλοξενεί η Στέγη τον εμβολιασμό τους, ο κ. Κωμοδρόμου είπε “με ψυχραιμία “.

Επεσήμανε πως οι ηλικιωμένοι ανέμεναν τη στιγμή του εμβολιασμού τους, αφού “οι πιο πολλοί κατανοούν και αντιλαμβάνονται την κατάσταση, ξέρουν τι γίνεται και είναι γνώστες της επιδημίας που κυκλοφορεί και επιθυμούσαν οι ίδιοι να εμβολιαστούν για να δέχονται ελεύθερα τους συγγενείς τους, τα παιδιά τους και τους δικούς τους ανθρώπους“.

Πρόσθεσε, τέλος, πως δεν  καταγράφηκε κανένα περιστατικό ούτε ανάμεσα στο προσωπικό ούτε ανάμεσα στους ένοικους λόγω των πολύ αυστηρών μέτρων που εφαρμόσθηκαν και ευχήθηκε να πλησιάζει το τέλος της πανδημίας.
 
Από τους 19 ένοικους, συνέχισε, εμβολιάστηκαν οι 15, σημειώνοντας πως αυτοί που δεν εμβολιάστηκαν έθεσαν θέμα φόβου όχι για το εμβόλιο αλλά για την ένεση και το "τσίμπημα ". 

Από την πλευρά του ο Λούης Σταυρινός, ένοικος στη Στέγη Ηλικιωμένων “Φροντίδα”, ανέφερε πως  εμβολιάστηκε για να φύγει αυτό το “κακό”  από την Κύπρο, αναφέροντας πως είχε αποφασίσει να εμβολιαστεί από τους πρώτους. Μετά τον εμβολιασμό του, σημείωσε, ένιωσε καλά. 

Εξάλλου ο Ευθύμιος Νικοδήμου από τα Κονιά της Πάφου, ένοικος στη Στέγη, ανέφερε πως δεν ένιωσε τίποτα με τον εμβολιασμό του .Την απόφαση του εμβολιασμού του σημείωσε την πήρε πολύ εύκολα και είπε πως νιώθει περίφημα. 

Σημειώνεται  πως οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν σήμερα γύρω στις 11:00 στο Γηριατρικό Κέντρο και Αναρρωτήριο στον Κυανό Σταυρό στο Μέσα Χωριό και μετά στη Στέγη Ηλικιωμένων “Η Ζεστή Φωλιά" στο Πολέμι.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»