Τρεις πτήσεις φτάνουν σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Λονδίνο

Τρεις πτήσεις φτάνουν σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Λονδίνο και οι επιβάτες τους θα τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα επτά ημερών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Hermes Airports, οι τρεις πτήσεις που θα φτάσουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας αργά το απόγευμα και το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν από τις εταιρείες British Airways, Easyjet και Wizz Air.
 
Ο αριθμός των επιβατών στις πτήσεις δεν είναι ακόμα γνωστός αφού μετά την επιβολή του νέου Διατάγματος που εκδόθηκε χθες από το Υπουργείο Υγείας, ενδεχομένως να υπάρχουν ακυρώσεις από άτομα τα οποία τελικά δε θα ταξιδέψουν.
 
Χθες έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο πτήσεις από το Λονδίνο με 257 επιβάτες οι οποίοι με την άφιξη τους υποβλήθηκαν σε έλεγχο κορωνοϊού και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα για 7 μέρες.
 
Η μία πτήση πραγματοποιήθηκε από την British Airways η οποία μετέφερε 139 επιβάτες και μία πτήση της Easyjet που είχε 118 άτομα.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετέβησαν γονείς κυρίως φοιτητών που έφτασαν από τη Βρετανική πρωτεύουσα, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι δε δόθηκε αρκετός χρόνος προειδοποίησης για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού των επιβατών που φτάνουν από τη Βρετανία, ούτως ώστε όσοι επιθυμούσαν να ακυρώσουν το ταξίδι τους στην Κύπρο.  
 
Οι γονείς και συγγενείς διαμαρτυρήθηκαν επίσης επειδή όπως ανέφεραν, τα παιδιά τους έφτασαν στην Κύπρο για λίγες μέρες λόγω Χριστουγέννων, ωστόσο τις πλείστες από τις οποίες, θα περάσουν σε καραντίνα κάτι που θεώρησαν «πολύ άδικο».
 
Σημειώνεται ότι χθες το μεσημέρι ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος μετέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου και προήδρευσε σύσκεψης με στόχο τον συντονισμό των Υπηρεσιών του αερολιμένα για την ορθή εφαρμογή του διατάγματος και να δοθούν πρακτικές οδηγίες στους εργαζομένους ώστε να συντονιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες.
 
Μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν 21 πτήσεις, ωστόσο εκτιμάται πως αρκετοί ταξιδιώτες θα ακυρώσουν το ταξίδι τους, μετά την επιβολή των νέων μέτρων, με αποτέλεσμα τη μείωση ή ακόμα και τη συγχώνευση πτήσεων.
 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε χθες, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και αφορούν το νέο στέλεχος της ασθένειας του κορωνοϊού COVID-19, και για διαφύλαξη της δημόσιας υγείας μέχρι την αποσαφήνιση περαιτέρω στοιχείων από την επιστημονική κοινότητα, άτομα που φτάνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να τεθούν σε καραντίνα επτά ημερών.

Μετά την πάροδο των επτά ημερών οι επιβάτες θα υποβληθούν εκ νέου σε εργαστηριακό έλεγχο και όσοι έχουν αρνητικό αποτέλεσμα, θα συνεχίσουν τον αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους για 3 επιπλέον μέρες. Τη δέκατη ημέρα και νοουμένου ότι δεν εκδηλωθούν συμπτώματα, τα άτομα θα αποδεσμεύονται αυτόματα.

Σε περίπτωση που εκδηλωθούν συμπτώματα, θα πρέπει οι επιβάτες να επικοινωνούν με τον προσωπικό τους γιατρό για περαιτέρω ιατρική καθοδήγηση. 

Σημειώνεται ότι τα άτομα κάτω των 18 ετών θα μπορούν να κάνουν τον αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους, ωστόσο δίνεται η δυνατότητα να παραμείνουν σε περιορισμό στα ξενοδοχεία αν ταξιδεύουν με τους γονείς/κηδεμόνες τους ή εάν δεν μπορούν να κάνουν τον αυτοπεριορισμό στο σπίτι.

Σημειώνεται ότι το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας που τέθηκε σε ισχύ από τις 18.00 χθες το απόγευμα θα ισχύει μέχρι τις 23.59 της 5ης Ιανουαρίου 2021.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια