Δευτέρα 12 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Βλέπει Αρχιεπίσκοπο ο Πρόεδρος για χαλαρώσεις στις εκκλησίες-Η πρώτη αντίδραση των ειδικών

  21/12/2020 08:21
Βλέπει Αρχιεπίσκοπο ο Πρόεδρος για χαλαρώσεις στις εκκλησίες-Η πρώτη αντίδραση των ειδικών

Βλέπει Αρχιεπίσκοπο ο Πρόεδρος για χαλαρώσεις στις εκκλησίες-Η πρώτη αντίδραση των ειδικών

  21/12/2020 08:21
Mεγάλες προσδοκίες έχει στηρίξει η Εκκλησία της Κύπρου από την συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί  απόψε γύρω στις 19:00, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ,  μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Κύπρου  κ. Χρυσοστόμου Β’ και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με αποκλειστικό θέμα το άνοιγμα των ναών και την λειτουργία τους κατά την ημέρα των Χριστουγέννων,  της Πρωτοχρονιάς των Θεοφανίων και κάθε Κυριακή , απρόσκοπτα, τηρώντας όλες τις υγειονομικές προϋποθέσεις οι οποίες έχουν ήδη υποδειχθεί στο χριστεπώνυμο πλήθος της Εκκλησίας.
 
Η πρώτη φάση της αντίδρασης της ομάδας των λοιμοξιολόγων υπήρξε αρνητική και είχε προκαλέσει απογοήτευση στην Εκκλησία.
 
Ο  Πέτρος Καραγιάννης επιδημιολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η κατάσταση θα επανεξεταστεί αυτή την  εβδομάδα στο Υπουργικό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου θα συναντηθούν να συζητήσουν επί του θέματος . Επεσήμανε πως δεν μπορεί να προκαταλάβει τι θα αποφασίσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη, αλλά ούτε τι θα αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο.
 
Αυτή την στιγμή είπε, τα διατάγματα είναι ως έχουν και τα οποία ισχύουν για ένα χρονικό διάστημα, σημειώνοντας πως ο μόνος που μπορεί να αλλάξει τα διατάγματα είναι ο Υπουργός Υγείας μετά την απόφαση του υπουργικού.
 
Είπε δε, πως  απ’ εκεί και πέρα αν τους ζητηθεί να τοποθετηθούν για την Εκκλησία θα ξανατοποθετηθούν. Τόσο το θέμα των malls όσο και το θέμα των εκκλησιών, στις οποίες με βάση τα υφιστάμενα μέτρα δεν επιτρέπεται η παρουσία καταναλωτών και πιστών, θα συζητηθούν στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας