«Άγιε Βασίλη… Έχω μόνο μάμα, παπά δεν έχω...»-Συγκινούν τα γράμματα των παιδιών

«Άγιε Βασίλη… έχω μόνο την μάμα μου, παπά δεν έχω. Όπως βλέπετε δεν με έχει αναγνωρίσει, άφησε την μαμά μου όταν ήταν έγκυος. Η μαμά μου δεν δουλεύει γιατί έχει πρόβλημα υγείας, παλιά ήταν χρήστης σκληρών ναρκωτικών… Σας παρακαλώ Άγιε Βασίλη μου σας χρειάζομαι!»

Όταν τα παιδιά στέλνουν μηνύματα στον Άγιο Βασίλη, τις περισσότερες φορές καταλήγουν στα χέρια των ενήλικων που γελάνε με την αθωότητα και τις σκέψεις που έχουν στο μικρό τους μυαλό. Είναι όμως και κάποια παιδιά, τα οποία αναγκάζονται να ωριμάσουν και να μεγαλώσουν, πριν να προλάβουν να απολαύσουν την παιδική τους ηλικία. Αναμφίβολα, όταν η ζωή χτυπάει τους «μεγάλους», γκρεμίζει και το κάστρο των παιδιών, τα οποία αναγκάζονται να περάσουν την πύλη του, ώστε να παλέψουν και αυτά, με το δικό τους τρόπο, για το αύριο...
 
Αυτό είναι ένα από τα πολλά γράμματα, που έχουν κατακλείσει τα ταχυδρομεία, με αφορμή την εκστρατεία «Post2Santa», που γίνεται σε συνεργασία με τη Cyta και δεν ήταν το μοναδικό γράμμα που προκαλεί συγκίνηση.
 
Η πανδημία φαίνεται να άλλαξε τις προτεραιότητες, τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων. Αν και επηρέασε τα συναισθήματα και τις ευχές των παιδιών, δεν επηρέασε καθόλου την ροή των γράμματών, που ξεπέρασαν τις 14.000, ελπίζοντας ότι σύντομα θα λάβουν μια απάντηση, από τον αγαπημένο τους Άγιο. 

Τα γράμματα που έλαβε το ταχυδρομείο και είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε, ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Εκτός από τα συνηθισμένα, στα οποία ζητούν οι μικροί αποστολείς παιχνίδια, κινητά τηλέφωνα, playstations και ό,τι άλλο μπορεί να ζητήσει ένα παιδί για δώρο, υπάρχουν και αυτά που καταφέρνουν να συγκινήσουν, όποιο διαβάσει τις ευχές τους. 
Πολλά από αυτά ζητούν συγνώμη από τον Άγιο Βασίλη, επειδή δεν ήταν όλη την χρονιά φρόνιμοι και ταλαιπώρησαν, τόσο τους γονείς τους, όσο και τα αδέλφια τους, ενώ ρωτάνε τον Άγιο Βασίλη εάν μπορεί να τους κάνει φρόνιμους. 
 
Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε τον τρόπο σκέψης των παιδιών
Ο κορωνοϊός ταλαιπώρησε και τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι θέλουν «να φύγει ο κορωνοϊός και να μην ξαναέρθει». Την ίδια στιγμή στέλνουν μηνύματα αγάπης και ειρήνης, ζητώντας «να γίνουν όλοι οι άρρωστοι καλά, σε καμία χώρα να μην υπάρχει πόλεμος γιατί μικροί και μεγάλοι πεθαίνουν χωρίς να κάνουν κακό σε άλλο άνθρωπο. Να μην υπάρχουν ατυχήματα και όλοι οι άνθρωποι να είναι χαρούμενοι». 
Όταν στο γράμμα που στέλνει ένα παιδί, αντί να ζητήσει ένα δώρο, δίνει χρήματα για όσους δεν μπορούν να αγοράσουν οι ίδιοι κάτι, τότε αντιλαμβάνεσαι την καθαρότητα της ψυχής του αλλά και ότι αυτό το παιδί μεγαλώνει σωστά, έχοντας γερές βάσεις για το αύριο. 
 
«Θα ήθελα αυτά τα λεφτά που σου έβαλα μέσα στον φάκελο να πάνε σε άλλα παιδιά που δεν έχουν τίποτα… Έκανα λάθη πολλά για να ξέρεις, αν δεν μου φέρεις δώρο δεν θα με πειράξει αρκεί να πάρεις τα λεφτά στα παιδιά», έγραψε στο γράμμα του ένα παιδί, δείχνοντας το μεγαλείο ψυχής του. Ένα παιδί, όπως άλλα τόσα, των οποίων τα λόγια και οι πράξεις τους, είναι τόσο αληθινά και αθώα. Το μόνο που θέλουν είναι ότι στενοχωρεί τους ίδιους, την οικογένειά και τον κόσμο τους, να χαθεί για πάντα. Μόνο να μπορούσε ο Άγιος Βασίλης να σκορπίσει μακριά, με την χρυσόσκονη του έλκηθρου του, όλα όσα καταλαβαίνουν ότι βαραίνουν τους γύρω τους...  
Ο Άγιος Βασίλης, στο μυαλό των παιδιών μπορεί να κάνει τα πάντα... Από το να τους χαρίσει το αγαπημένο τους παιχνίδι, μέχρι να φέρει πίσω στη ζωή ένα δικό τους άνθρωπο ή το κατοικίδιό τους που πέθανε. «Ξέρεις ότι έχω ένα καινούργιο γατάκι. Πέθανε η γάτα μου η Νεφέλη που την αγαπώ και την πεθυμώ… Αυτά τα Χριστούγεννα θέλω να φέρεις πίσω την Νεφέλη…».

Μερικά από εκείνα, που σε κάνουν να ξεκαρδιστείς στα γέλια, έλεγαν στον Άγιο Βασίλη να μην ξεχάσει να φορέσει την μάσκα του όταν τους επισκεφτεί και να βάλει αντισηπτικό. Ένα άλλο παιδί ζήτησε κάτι αρκετά απλό, όπως το καπέλο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ενώ ένα κοριτσάκι βομβάρδισε τον Άγιο Βασίλη με ερωτήσεις, αφού ζήτησε ένα κινητό, μια θήκη με γκλίτερ και ένα προστατευτικό οθόνης. 
 
Χθες ήταν η τελευταία ημέρα κατά την οποία τα παιδιά μπορούσαν να στείλουν τα γράμματά τους για να λάβουν απάντηση από τον Άγιο Βασίλη.
 
Η κ. Μαρία Ηρακλέους, Ανώτερη Ταχυδρομική Λειτουργός και Υπεύθυνη της εκστρατείας, μιλώντας στον REPORTER, εξήγησε ότι κάθε παιδί θα λάβει μια απάντηση από τον Άγιο Βασίλη τουλάχιστον μέχρι και την Πρωτοχρονιά.
Για κάθε ένα γράμμα που έλαβε το ταχυδρομείο η Cyta θα προσφέρει 1 ευρώ μέχρι να συγκεντρωθούν 5.000 ευρώ για το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα ακοής Νεογνών του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής. 

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»