Χριστουγεννιάτικα δώρα αγάπης από τα παιδιά... για τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη

Υπάρχει κάτι ομορφότερο από την παιδική αθωότητα, την ανιδιοτελή αγάπη και τα χαμόγελα που χαρίζουν τα παιδιά; Όταν μικροί ήρωες παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς, όλοι οι υπόλοιποι σωπαίνουμε μπροστά στο μεγαλείο της ψυχής τους. 

Οι μικροί εθελοντές του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Δράσης-Social Policy and Action Organization και φέτος, όπως και κάθε χρόνο από το 2017, διοργανώνουν τη Παγκύπρια Χριστουγεννιάτικη Εκστρατεία «TOYS WITH LOVE 2020 – ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΟ!».

Σε δηλώσεις της στον REPORTER, η Διευθύντρια και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Δράσης Ιφιγένεια Κάτσιη, ανέφερε ότι μέσα από το πρόγραμμα «kids social act» προωθείτε ο ενεργός εθελοντισμός για παιδιά ηλικίας από πέντε ετών. Η πρωτοβουλία «TOYS WITH LOVE 2020 – ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΟ!» σχεδιάστηκε και προτάθηκε από τα συγκεκριμένα παιδιά, τα οποία θέλησαν να προσφέρουν δώρα και κάρτες σε παιδιά οικογενειών που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, χαρίζοντάς τους χαμόγελα. 

Τα παιδιά, μάλιστα, ετοίμασαν και ένα πολύ συγκινητικό βίντεο, στο οποίο καλούν με τον πιο όμορφο και γλυκό τρόπο, μικρούς και μεγάλους να προσφέρουν παιχνίδια για την εκστρατεία αυτή.
Την πρώτη χρονιά μόνο, η πρωτοβουλία αυτή των παιδιών κατάφερε να βοηθήσει 697 παιδιά. Δυστυχώς, το 2018 και 2019 έγινε σε μικρότερη εμβέλεια, αφού δεν υπήρχαν αρκετοί εθελοντές για να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Όπως τονίζει η κ. Κάτσιη, «φέτος πιστεύουμε ότι η ανταπόκριση θα είναι πολύ πιο μεγάλη. Τα τηλέφωνα χτυπάνε συνεχώς από οικογένειες που ζητούν βοήθεια. Κάτι το οποίο μας συγκινεί ιδιαίτερα είναι ότι υπάρχει κόσμος, ο οποίος είναι πρόθυμος, εκτός από το να προσφέρει ένα παιχνίδι, να προσφέρει και τις υπηρεσίες του στον οργανισμό βοηθώντας με όποιο τρόπο μπορεί.»

Πάνω από 800 παιδιά αναμένεται να μοιραστούν δώρα, ενώ μπορεί να ξεπεράσουν και τα χίλια. Βλέπετε, μπορεί η πανδημία να μην επιτρέπει στον Οργανισμό να διοργανώσει την μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιείτο τα προηγούμενα χρόνια με τον Άγιο Βασίλη να μοιράζει τα δώρα, όμως, σύμφωνα με την κ. Κάτσιη, ο κόσμος ανταποκρίνεται στην προσπάθειά, ακόμη και αν ο κορωνοϊός μας περιορίζει. «Στην Κύπρο υπάρχει πολύ διάθεση από τον κόσμο να βοηθήσει όμως πάντα θα βρεις και δύσπιστους, οι οποίοι μας ρωτάνε αν όντως τα παιχνίδια θα φτάσουν τελικά στα χέρια των παιδιών λόγω άλλων πρωτοβουλιών στο παρελθών που εκμεταλλεύτηκαν την καλοσύνη του κόσμου». 

Η νοοτροπία αυτή δεν πρέπει να στερεί από τους οργανισμούς να εργαστούν για αυτόν το σημαντικό σκοπό και να αποτρέπει τον κόσμο από το να βοηθήσει πραγματικά αυτούς που το έχουν ανάγκη. Εξάλλου η προσφορά είναι ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα.
 
Όπως χαρακτηρίστηκα μας δήλωσε η κ. Κάτσιη, «όταν για πρώτη φορά το κάναμε, ήταν μια πολύ μοναδική εμπειρία. Τα παιδιά στέκονταν σε σειρά, με τα μάτια τους να λάμπουν από χαρά και λαχτάρα, να πάρουν το δώρο τους, όποιο και να ήταν αυτό. Τα παιδιά δεν ξεχωρίζουν τα δώρα σε ακριβά και φτηνά. Αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να λάβουν κάτι τυλιγμένο σε ένα όμορφο περιτύλιγμα. Είναι πραγματικά μια πράξη που μπορεί να χαρίζει χαμόγελα στα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα να γεμίζει και τις δικές μας καρδιές. Το να ακούς τους γονείς να σε ευχαριστούν, εξηγώντας ότι χωρίς την βοήθειά σου δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν τίποτα για τα παιδιά τους είναι σχεδόν αδύνατον να μην φέρει δάκρυα στα μάτια. Είναι η στιγμή που ξεχνάς την κούραση…»
Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Δράσης, επικοινώνησε με άλλους οργανισμούς όπως και με τον Επίτροπο Εθελοντισμού οι οποίοι έχουν άμεση επαφή με οικογένειες που χρειάζονται στήριξη για να βοηθήσουν όσους περισσότερους μπορούν. 

Τα παιχνίδια και σχολικά είδη, μαζεύονται σε ιδικά διαμορφωμένους χώρους στα Δημαρχεία όλης της Κύπρου. Στην συνέχεια μεταφέρονται στο σπίτι του εθελοντή για την διαλογή και έλεγχο των δωρεών, αφού δεν είναι απαραίτητο τα δώρα να είναι καινούργια, αλλά μπορούν να είναι και μεταχειρισμένα. Τα παιχνίδια λόγω πανδημίας θα μοιραστούν από τους διάφορους οργανισμούς οι οποίοι συνεργάζονται με την πρωτοβουλία «TOYS WITH LOVE 2020 – ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΟ!» 

Στόχος του οργανισμού είναι ο θεσμός αυτός να είναι χρόνιος, τοποθετώντας κουτιά μόνιμα στους Δήμους για την συλλογή και διαμονή των παιχνιδιών όχι μόνο τα Χριστούγεννα.  

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα, ότι η δράση αυτή, έχει δεχτεί μόνο 250 ευρώ από χορηγία για την αγορά περιτυλιγμάτων. Όλοι οι υπόλοιποι εργάζονται αφιλοκερδώς για να προσφέρουν στους συνανθρώπους μας.

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει ως εθελοντής, μπορεί να επικοινωνήσει με τον οργανισμό τηλεφωνικός. Η κ. Κάτσιη ξεκαθάρισε ότι οι εθελοντές χωρίζονται σε ομάδες τηρώντας όλα τα μέτρα και αποστάσεις κατά την διάρκεια την εργασίας. 

Πληροφορίες για την Εκστρατεία TOYS WITH LOVE και περαιτέρω λεπτομέρειες για τις δραστηριότητες της, στην ιστοσελίδα www.socialpolicyaction.org, στο email info@socialpolicyaction.org και στα τηλέφωνο 22398736 και 97894419.

Δειτε Επισης

Αυξάνει το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους η Κυβέρνηση
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας