Η πρωτοβουλία εθελοντών που ζεσταίνει καρδιές χαρίζοντας μία κουβέρτα

Μία πρωτοβουλία εθελοντών επιχειρεί να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας. Με μία απλή κίνηση προσφοράς ενός υλικού που κάποιοι το θεωρούν δεδομένο, στέλνουν το μήνυμα ότι αυτό το χειμώνα, δεν πρέπει να κρυώνει κανείς.
 
Η Οργάνωση Πολιτισμού «Νεόφυτος» και ο Πολυχώρος «Κόσμος Χωρίς Σύνορα», με μία ανιδιοτελή πράξη, μας θυμίζουν το νόημα των Χριστουγέννων. Μέσω μίας κοινής τους δράσης, αποφάσισαν να συλλέξουν κουβέρτες και να τις διανείμουν σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
 
«Είναι η πρώτη χρονιά που διοργανώνουμε παρόμοια δράση. Προέκυψε από αιτήματα που έχουμε στη Νεόφυτος, για ενίσχυση οικογενειών, με παροχή προϊόντων. Αυτό που είδαμε ότι είναι κοινό στα αιτήματα που λαμβάνουμε, ήταν αυτά από ανθρώπους που χρειάζονται ζεστασιά το χειμώνα και δεν την έχουν, ανάμεσα σε αυτούς είναι πολλές οικογένειες με παιδιά. Το ίδιο είχε και ο Πολυχώρος, ο οποίος έχει μία διαφορετική γκάμα ατόμων. Οπότε, επειδή συνεργαζόμαστε γενικά και μοιραστήκαμε αυτή την ανάγκη που είχαμε για έκκληση, αποφασίσαμε να το κάνουμε μαζί», εξήγησε στον REPORTER η πρόεδρος της Οργάνωσης «Νεόφυτος», Μαριάννα Παφίτη.
 
Η εκστρατεία αυτή έχει εφαρμοστεί στο εξωτερικό παλαιότερα. Μία πράξη που δείχνει την ανθρωπιά που κουβαλά ο καθένας και που ενώνει τους ανθρώπους. Η εκστρατεία, μάλιστα έχει τίτλο «Χάρισε μία κουβέρτα, σώσε μία ζωή» και έχει ως στόχο να δώσει στους άστεγους, καλής ποιότητας κουβέρτες και γάντια.
 
«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε ως Οργάνωση Πολιτισμού Αναπηρίας είναι πως δεν ξεχωρίζουμε ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν οικογένειας που λαμβάνουν επιδόματα, που έχουν παιδιά και μάλιστα κάποιοι έχουν παιδιά με αναπηρία. Γι’ αυτό το λόγο έχουν επαφή με τη “Νεόφυτος”. Από την πλευρά του Πολυχώρου, ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν επαφή μαζί τους, είναι και μετανάστες και έχουν τρομερή ανάγκη. Είπαμε ότι οι άνθρωποι είναι άνθρωποι και θα τους βοηθήσουμε. Εμείς θα συντρέξουμε όσους μας ζητήσουν βοήθεια. Έρχονται Χριστούγεννα. Με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνουμε τη φωνή μας και καταργούμε τα στερεότυπα της αχρηστίας και της ανικανότητας».
 
Στο πλευρό όσων χρειάζονται ανάγκη
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Οργάνωση Πολιτισμού «Νεόφυτος» στέκεται δίπλα στο πλευρό όσων το έχουν ανάγκη. Έτσι δημιουργήθηκε και η ιδέα της εκστρατείας, αφού δεν μπορούσαν να καλύψουν αυτή την ανάγκη, μέσω των άλλων δράσεών της.
 
«Παρέχουμε,  σε οικογένειες που το χρειάζονται, τρόφιμα και αυτό το καλύπτουμε μέσω των μελών μας. Μαζεύουμε τρόφιμα και τα στέλνουμε στις οικογένειες. Επικοινωνούν μαζί μας οι ίδιοι και εμείς τους παρέχουμε τη βοήθεια που πρέπει. Ακόμη κι αν υπάρχουν κάποιοι που δεν επικοινώνησαν μαζί μας, αλλά χρειάζονται βοήθεια, όσον αφορά στα είδη πρώτης ανάγκης, εμείς τους καλούμε να μας το πουν, ώστε να τους βοηθήσουμε».
 
Η συλλογή των κουβερτών θα είναι διήμερη και θα ξεκινήσει από τις 16 μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.
 
Στη σελίδα της Οργάνωσης Πολιτισμού «Νεόφυτος» μπορεί κάποιος να βρει τα τηλέφωνα επικοινωνίας. Χώροι συλλογής σε Λεμεσό (για λεπτομέρειες τηλεφωνήστε στον αριθμό 97793188) και Λευκωσία (οίκημα Πολυχώρος Κόσμος Χωρίς Σύνορα, για πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 99422855, 99720418).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο