Αλλάζουν χώρο μονάδες δειγματοληψίας για rapid tests στη Λάρνακα λόγω έντονων βροχοπτώσεων

Σε τέσσερα σημεία δειγματοληψίας για τον πληθυσμιακό έλεγχο για κορωνοϊό με rapid coronavirus tests, διενεργούνται σήμερα Τρίτη στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, ενώ στην επαρχία Αμμοχώστου λειτουργεί ένα.
 
Συγκεκριμένα, στη Λάρνακα η μία μονάδα δειγματοληψίας θα βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης Αγίου Γεωργίου Κοντού (απέναντι από το κοιμητήριο). Όσον αφορά στη μονάδα δειγματοληψίας που θα βρισκόταν στο πάρκο δίπλα από την υπεραγορά Στέλιος στα Λιβάδια, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε πως λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, μεταφέρεται στο Πνευματικό Κέντρο της Εκκλησίας Αγίου Σάββα στα Λειβάδια, στο ίδιο ωράριο.
 
Επίσης, η μονάδα δειγματοληψίας στην υπεραγορά Σκλαβενίτη (Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού) στην Λάρνακα μεταφέρεται στο συσκευαστήριο πατατών στην Οδό Ψηλορείτη μετά το κατάστημα Αδερφών Χρίστου.
 
Σημείο δειγματοληψίας θα λειτουργήσει επίσης στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοφάγου από τις 0830 το πρωί μέχρι τις 1700 το απόγευμα.
 
Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου θα λειτουργήσει μία μονάδα δειγματοληψίας με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στο χώρο στάθμευσης του Δημοτικού Μεγάρου Παραλιμνίου από τις 0830 το πρωί μέχρι τις 1630 το απόγευμα. 
 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.
 
Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ