Δείχνει ξανά τα δόντια της η «Νεφέλη»-Έντονα φαινόμενα και πορτοκαλί προειδοποίηση

Μια πρόγευση της «Νεφέλης», ήταν τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν στην Κύπρο και τα οποία προκάλεσαν καταστροφές σε οικίες, υποστατικά και οχήματα, αφήνοντας οικογένειες στο δρόμο.
 
To βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την Κύπρο, αναμένεται να δείξει και σήμερα τα δόντια του, αφού η χώρα μας θα είναι το επίκεντρο της Νεφέλης.
 
Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Λειτουργό Μιχάλη Μούσκο, ο οποίος μίλησε στον REPORTER, κατά διαστήματα θα παρατηρούνται καταιγίδες, αλλά και έντονη χαλαζόπτωση.
 
«Χθες, τα φαινόμενα επηρέασαν την Ελλάδα και το επίκεντρο ήταν στην Κρήτη, ενώ στη συνέχεια το κύμα κακοκαιρίας κινήθηκε ανατολικά προς την Κύπρο, μέχρι την οπισθοχώρησή του, η οποία αναμένεται να συμβεί την Τετάρτη το μεσημέρι».
 
Όπως εξήγησε ο κ. Μούσκος, σύμφωνα με τις ενδείξεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, «περιμένουμε πιο ισχυρά, αλλά και πιο ασθενή φαινόμενα, από αυτά που είδαμε χθες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν τα χειρότερα φαινόμενα, αυτά που είδαμε χθες. Σίγουρα περιμένουμε τουλάχιστον τα ίδια φαινόμενα, σήμερα και αύριο το πρωί».
 
Για το λόγο αυτό, η Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση, ενημερώνοντας το κοινό ότι μέχρι τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης θα επικρατούν μεμονωμένες βροχές, ισχυρές καταιγίδες, με την ένταση της βροχής να φθάνει τα 55 χιλιοστά ανά ώρα.
 
Στο μεταξύ στο Τρόοδος, παρατηρήθηκε από χθες χιονόπτωση, η οποία σύμφωνα με τον κ. Μούσκο, «αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο εντός της σημερινής μέρας, αλλά και των επόμενων ημερών».
 
Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή και παρατεταμένες, ενώ σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντείνονται τα καιρικά φαινόμενα-Πορτοκαλί προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και παροδικά, στα βόρεια και στα δυτικά, μέχρι κυματώδης.
 
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ τοπικά θα πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι.
 
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από αργά το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που πιθανό να δώσει τοπικές ελαφρές βροχές ή και χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
 
LIVE η μεταβολή του καιρού

Μετρούν τις πληγές τους σε χωριά της Λευκωσίας
Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι των χωριών Αστρομερίτης, Νικητάρι, Κουτραφάς, Ποτάμι και Βυζακιά, που πλήγηκαν χθες από ανεμοστρόβιλο, ο οποίος  έπληξε χθες την περιοχή, μετρούν τις πληγές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εικόνες καταστροφής μετά τον ανεμοστρόβιλο-Ζημιές σε οικίες, άστεγες οικογένειες

Από τον ανεμοστρόβιλο, προκλήθηκαν καταστροφές σε οικίες, με αποτέλεσμα δύο οικογένειες να μείνουν άστεγες, αφού τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατοίκητα. Ως εκ τούτου μεταφέρθηκαν Σε ξενοδοχείο, έως ότου επιδιορθωθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν.
 
Πάντως, σε δηλώσεις του από το σημείο που σημειώθηκαν οι καταστροφές, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, προανήγγειλε άμεση καταβολή «δύο χιλιάδων ευρώ στους πληγέντες, για να μπορούν να κινηθούν αυτές τις γιορτινές μέρες και θα ακολουθήσει πλήρης καταγραφή των ζημιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γλύτωσε από θαύμα η κ. Ελένη-«Είδα μία λάμψη να έρχεται και άρχισαν να σπάζουν τα τζάμια»

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας