Διαφωνεί με τα μέτρα ο Αθανάσιος-«Θα πράξω με τον σωστό και ενδεδειγμένο τρόπο»

Θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στην Ιερά Σύνοδο της Τρίτης, ώστε οι πιστοί να μην στερηθούν τη δυνατότητα να εκκλησιαστούν και να κοινωνήσουν τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, αναφέρει σε σημερινή εγκύκλιο του ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.
 
Απευθυνόμενος προς τον ιερό κλήρο της Μητρόπολης, ο Μητροπολίτης Λεμεσού αναφέρει πως αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται τη θλίψη για το κλείσιμο των εκκλησιών, μόλις 11 μέρες αφού επαναλειτούργησαν, αλλά και την ποιμαντική τους αγωνία για τον τρόπο διαχείρισης αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης.
 
Καθώς συμπληρώθηκαν εννέα μήνες από την πανδημία στον τόπο μας, λέει ο Μητροπολίτης Λεμεσού «όλοι νιώθουμε κόπωση και απογοήτευση και όλοι μας αγωνιούμε για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες που θα επιφέρει αυτή η δοκιμασία».
 
Μοναδική παρηγοριά και καταφύγιο, προσθέτει, είναι ο Πανάγαθος Θεός και η Αγία Εκκλησία και υποδεικνύει ότι «ενώ θα έπρεπε οι ναοί μας να παραμένουν ανοικτοί και οι πιστοί να έχουν τη δυνατότητα - τηρώντας τα μέτρα που απαιτεί η έκτακτη κατάσταση που ζούμε – να εκκλησιάζονται, να κοινωνούν, να εξομολογούνται, να λαμβάνουν τη αγιαστική χάρη της Εκκλησίας, η πολιτεία μας επιβάλλει την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών χωρίς την παρουσία πιστών, κάτι που ισοδυναμεί ουσιαστικά με κλείσιμο των ναών».
 
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού στην εγκύκλιο του σημειώνει πως ο καθένας έχει αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράσει με κόσμιο τρόπο τη διαφωνία του με τις συγκεκριμένες αποφάσεις της πολιτείας και πως αυτό θα πράξει «με τον σωστό και ενδεδειγμένο τρόπο».
 
Υπενθυμίζοντας ότι την Τρίτη το θέμα θα τεθεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Αθανάσιος αναφέρει ότι «θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε οι πιστοί να μην στερηθούν τη δυνατότητα να εκκλησιαστούν και να κοινωνήσουν κατά τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων».
 
Τέλος, προτρέπει τους ιερείς «σε έμπονη προσευχή, ώστε η τραγική δοκιμασία που βιώνουμε να συντμηθεί και ν’ αξιωθούμε το συντομότερο δυνατό να ζήσουμε ξανά χωρίς εμπόδια και περιορισμούς, τη λατρευτική και μυστηριακή ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
LIVE/Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ είναι δύναμη διεκδίκησης, που διεκδικεί με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου